cinema catal� . caT
Pellcules catalanes o de director catal

AMANTES

Cinema Catal . NET
Director: Vicente Aranda
Producci: Pedro Costa P.C. i TVE (Televisin Espaola)
Any: 1990
Durada: 122'
Gui: lvaro del Amo, Carlos Prez Merinero i Vicente Aranda
Fotografia: Jos Luis Alcaine
Msica: Jos Nieto
Direcci artstica: Josep Rosell
Muntatge: Teresa Font
Intrprets: Jorge Sanz (Paco), Maribel Verd (Trini), Victoria Abril (Luisa), Enrique Cerro (Comandant), Mabel Escao (muller del Comandant), Alicia Agut (Mare de la Trini), Jos Cerro (Minuta), Gabriel Latorre (Gordo), Saturnino Garca (home de poble).

Sinopsi: Madrid, anys quaranta. En Paco s un noi que tot just acaba de finalitzar el servei militar i pensa que a la capital espanyola tindr ms oportunitats de triomfar que no pas al seu poble natal de la provncia de Segvia. Tanmateix, la seva xicota, Trini, s la criada del comandant per a qui ell havia exercit com a militar. Aix, en Paco decideix establir-se a Madrid i inicia la recerca duna habitaci per llogar que el porta fins a la Luisa, una jove i sensual vdua que li ofereix una habitaci, convertint-se en lnic inquil del seu pis. Ben aviat, neix una mtua atracci entre la Luisa i en Paco que desemboca en una trrida relaci sexual cada vegada ms obsessiva; fet que provoca el distanciament dels sentiments den Paco envers la Trini.

Consideracions: Aquest film fou guardonat amb els segents reconeixements: ACACE 1991 a la millor pellcula; Premi a la millor actriu (Victoria Abril) al Festival de Cinema Internacional de Berln 1991; Premi a la millor actriu (Victoria Abril) al Festival de Cinema de Cattolica 1991; Premi al millor director al Festival de Cinema de Chicago 1991; Premi de la revista Fotogramas a la millor pellcula espanyola de 1991; Premi Resea 1991 a la millor pellcula; Premi Ondas de la Cadena Ser 1991 a la millor pellcula i a la millor actriu (Maribel Verd); Premi a la millor actriu (Victoria Abril) al Festival de Cinema de Durban 1992; Premi a la millor pellcula al Festival de Cinema dAubagne.Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small