cinema catal� . caT
Pellcules catalanes o de director catal

LES HORES DEL DIA

Cinema Catal . NET
Director: Jaime Rosales
Producci: In Vitro Films
Any: 2002
Durada: 90'
Gui: Jaime Rosales i Enric Rufas
Fotografia: scar Durn
Direcci artstica: Leo Casamitjana
Muntatge: Nino Martnez
Intrprets: Alex Brendemhl (Abel), Vicente Romero (Marcos), Maria Antnia Martnez (Mare), gata Roca (Bere), Pape Monsoriu (Trini), Irene Belza (Carme), Anna Sahun (Maria), Isabel Rocati (Taxista), Armando Aguirre (Senyor gran).

Sinopsi: L'Abel viu amb la seva mare en un petit poble perifric als afores de Barcelona. Tota la seva vida transcorre entre el petit negoci familiar, la casa de la seva mare, el llit de la seva nvia, el quiosc de la cantonada, els bars del barri. Sempre els mateixos problemes, les mateixes cares, les mateixes converses. Tanmateix, sota una aparena d'home tranquil i afable, s'obre un abisme. Un abisme que no troba explicaci, per que es repeteix irremeiablement. Una tarda de dijous, l'Abel torna a matar.

Consideracions: Les hores del dia s una pellcula poc corrent. No pertany a cap gnere, ni s'emmarca dins de cap tradici. Tampoc no planteja una esttica innovadora, ni un tractament narratiu complicat. s una pellcula senzilla, directa i transparent. I tanmateix s diferent a tot el que se sol veure. Perqu, a Les hores del dia, es veu el que no es veu a les altres pellcules, i no es veu el que se sol veure normalment. Partint d'una esttica realista i d'una mirada molt personal sobre la quotidianitat, planteja una reflexi inquietant sobre un fenomen que ens esbalaeix i que, malauradament, tamb ens retrata. Les hores del dia no s una pellcula sobre un assass en srie.
Film guardonat amb el Premi FIPRESCI de la Crtica Internacional al Festival de Cannes-Quinzaine des Ralisateurs, candidat als Premis de l'Acadmia de Cinema Eurpeu a la categoria de Pellcula Revelaci (European Film Academy Discovery 2003-Prix Fassbinder), Premi de l'Assocaci de Directors de Cinema d'Espanya a la Millor Direcci Novell (Jaime Rosales), Premi Barcelona 2003 a la Millor Direcci Novell (Jaime Rosales) i Millor interpretaci masculina (lex Brendemhl), finalista als Premis Goya en les categories de Millor gui original i Millor director novell.Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small