cinema catal� . caT
Pellcules catalanes o de director catal

CINEASTES CONTRA MAGNATS

Cinema Catal . NET
Director: Carles Benpar
Producci: Producciones Kilimanjaro, S.L.
Any: 2004
Durada: 101'
Gui: Ferran Alberich i Carles Benpar, segons el llibre Cineastes contra magnats (1986), de Carles Benpar
Fotografia: Toms Pladevall i Xavier Cam
Msica: Xavier Or i Pep Solrzano
Direcci artstica: Josep Rosell
Vestuari: Virginia Barrachina
Muntatge: Manu de la Reina
Intrprets: Marta Belmonte (Marta), Toni Regueiro (Felip II), Daniel Medrn (Navarrete), Victor Jerez (Caballer), Tunet Vila (Frare), Jess Angel Domnguez (Buf), Jaume Artigas (Tcnic 1), Marc Schardan (Recpecionista), Toms Mallol (Professor) i la participaci de Ramon Planas.

Sinopsi: Raoul Walsh en el set de rodatge parlant per telfon amb el seu productor: Ets el meu productor favorit i estic disposat a fer el que sigui per tu... menys aix!, li diu. I penja el telfon. Per un altre costat, King Vidor tamb penja violentament el seu telfon desprs de dir: Sc un director, no un carnisser. Sn breus exemples d'imatges alterades.

Consideracions: Documental denncia contra les manipulacions visqudes per l'art cinematogrfic. L'actriu que oficia a manera de narradora i s'encarrega d'anar introduint els temes i presentat als diferents cineastes, apareix a l'Amfiteatre de Delfos (Grcia), on en l'antiguitat va existir el gran oracle i on el 1988 es van reunir cineastes d'arreu del mn per a proclamar la Carta de l'Audiovisual Europeu.
Relaci de cineastes participants: Liv Ullmann, Arthur Penn, Luis G. Berlanga, Richard Fleischer, Stanley Donen, Jack Cardiff, Hennig Carlsen, Manuel de Sica, Jos Mara Nunes, Elliot Silverstein, Woody Allen, Milos Forman, Sydney Pollack, Robert Ellis Miller, Marco Bellocchio, Maurizio Nichetti, Giuliano Montaldo, Adoor Gopalakrishnan i Vilgot Sjman. Amb els testimonis de Fred Zinnemann, John Huston, Burt Lancaster i Federico Fellini.

Va rebre el Goya 2005 al Millor Documental.Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small