cinema catal� . caT
Pellcules catalanes o de director catal

CINEASTES EN ACCI

Cinema Catal . NET
Director: Carles Benpar
Producci: Produccions Kilamanjaro, S.L.
Any: 2005
Durada: 100'
Gui: Carles Benpar i Ferran Alberich
Fotografia: Toms Pladevall i Xavier Cam
Msica: Xavier Or i Pep Solorzano
Direcci artstica: Josep Rosell
Vestuari: Virginia Barrachina
Muntatge: Manu de la Reina
Intrprets: Marta Belmonte (Marta), Gabriel Agust (Cardenal), Mark Sanjuan (Clerge), Aitor Martnez (Aitor), Lonan Montoya (Lonan), Pau Herrero (Pau), Jos Ulloa (Comentarista TV), Jean Pierre Sevegrand (Jean Pierre), Vera Bhler (Nena).

Sinopsi: Pellcula documental que s'inicia amb les paraules de Salvador Dal, en les que explica la famosa ancdota que li va succeir a Nova York, quan el surrealisme estava molt de moda. Li van encarregar que decors dos aparadors de la mtica Cinquena Avinguda. L'xit fou tan espectacular que les aglomeracions de gent van provocar que el propietari de l'establiment hagus de canviar la decoraci. Dal va trencar els dos aparadors violentament. Fou arrestat i el jutge el va deixar lliure dient que tot artista t dret a defensar la integritat de la seva obra fins les darreres conseqncies.

Consideracions: Nou assaig de denncia sobre els drets morals dels cineastes desprs del primer volum, Cineastes contra magnats.
Intervenen els segents cineastes: Bertrand Tavernier, Thomas Vinterberg, Claude Chabrol, Pere Portabella, Volker Schlondorff, John Boorman, Arthur Penn i Woody Allen. Tanmateix, ente altres, s'inclouen breus testimonis de William A. Wellman, Samuel Fuller, Howard Hawks i Jean Luc Godard sobre la condici del cinema i del cineasta, aix com un comentari d'Ingmar Bergman sobre l'extraordinria qualitat del desaparegut material de nitrat.Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small