cinema catal� . caT
Pellcules catalanes o de director catal

NEGRE BUENOS AIRES

Cinema Catal . NET
Director: Ramon Trmens
Producci: Zip Films, Televisi de catalunya, 1971 Cine i Edit Utopic
Any: 2008
Durada: 90'
Gui: Daniel Faraldo i Ramon Trmens
Fotografia: Pol Turrents
Msica: Carles Cases
Direcci artstica: Maruxa Alvar
Muntatge: Jorge Rodrguez
Intrprets: Francesc Garrido (Jordi Puigmart), Daniel Faraldo (Armando Santos), Natasha Yarovenko (Alma), Jordi Dauder (Ricard), ngel Bassas (Laura), Lucila Sol (Mariela), Lucinda Clare (Caroline Dester), Francesca Fanti (Francesca Martini), Julieta Daz (Victoria), Muriel Santa Ana (Gaby), Boris Ruiz (Advocat Jordi), Carlos Kaspar (Tucu), Norman Briski (Camilo), Ingrid Grudke (Mara), Jorge D'Ela (Ministre), Claudio Rissi (Roldon), Toni Martnez, Ulises Dumont i Jaume Garca Arija.


Sinopsi: Jordi Puigmart viatja a Buenos Aires per aconseguir un contracte del govern el ple perode del corralito. Jordi vol jugar net, per aviat entendr que en lera de la globalitzaci els escrpols i la moral no tenen cabuda. Fins a on arribar?


Consideracions: Segons Ramon Trmens (director del curt Ronda de Nit, 2003, Joves, 2004, codirigit amb Carles Torras, i coguionista de la recent estrenada Trash, 2009, de Carles Torras): Negre Buenos Aires s un thriller poltic que explica la histria d'un executiu catal de segona fila en plena crisis personal i professional.
Descriu el caos i la convulsi que viu el pas en aquells dies, durant els quals es firmaven contractes i s'enfonsaven negocis a una gran velocitat.
A la cinta no apareix la ciutat turstica ni la postal, sin la ciutat de Buenos Aires ms noir. Aix -afegeix el director- l'espectador podr veure les manifestacions contra el corralito, les sucursals dels bancs, els hotels, les hisendes, com si la ciutat fos un personatge ms de la trama.
Durant les sis setmanes de rodatge a l'Argentina l'equip va poder filmar en el Congrs de la Naci on feia vint anys que no es rodava una pellcula -apunta Trmens-, a l'aeroport i, fins i tot, es va tancar l'avinguda Mayo per a recrear les manifestacions en les quals hi va haver ms de trenta morts i que van obligar el president De la Ra a fugir en helicpter.
La pellcula pretn donar respostes a preguntes com: Qu ens condueix, a vegades, a caure en picat? o qu ens empeny al desastre total?
Negre Buenos Aires (coproducci hispano-argentina) va inaugurar el mes de mar d'enguany la 15a Mostra de Cinema Llatinoameric de Lleida.Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small