cinema catal� . caT
Pellcules catalanes o de director catal

ORPHAN

Cinema Catal . NET
Director: Jaume Collet-Serra
Producci: Warner Bros. Pictures
Any: 2009
Durada: 123'
Gui: David Johnson, basat en una histria d'Alex Mace
Fotografia: Jeff Cutter
Msica: John Ottman
Direcci artstica: Patrick Banister i Pierre Perrault
Vestuari: Antoinette Messam
Muntatge: Timothy Alverson
Intrprets: Vera Farmiga (Kate), Peter Sarsgaard (John), Isabelle Fuhrman (Esther), CCH Pounder (Germana Abigail), Jimmy Bennett (Daniel), Aryana Engineer (Max), Margo Martindale (Dr. Browning), Karel Roden (Dr. Vrava), Rosemary Dunsmore, Jamie Young (Brenda), Lorry Ayers (Joyce), Brendan Wall (Detectiu), Genelle Williams (Germana Judith), Julien Elia (Recepcionista de l'hospital), Leni Parker, Gemma James Smith (Mestre), Pia Ajango, Matthew Raudsepp, Sugith Varughese, Luis Olivia, Ferelith Young, Andrew Shaver.


Sinopsi: Kate (Vera Farmiga) i John (Peter Sarsgaard) han sofert la prdua del seu fill abans de nixer, tragdia que influeix en el seu matrimoni i en la frgil psicologia de Kate, amb malsons constants i amb la persecuci contnua de fantasmes del seu passat. En un esfor per a recuperar una certa normalitat en les seves vides, la parella decideix adoptar una criatura. A l'orfenat local, tant en John com la Kate se senten atrets per una nena que es diu Esther (Isabelle Fuhrman).
Tanmateix, quan Esther arriba a la seva nova llar, comencen a produir-se un seguit de fets que fan pensar la Kate que alguna cosa dolenta succeeix amb la nena, i que la nena d'aspecte angelical no s el que aparenta. Preocupada per la seguretat de la seva famlia, Kate intenta que John i els altres vegin ms enll de la dolor aparent de la nena per no ho aconsegueix. Fins al punt de qu potser aviat ser ja massa tard... per a tots.


Consideracions: El barcelon Jaume Collet-Serra va debutar el 2005 amb el llargmetratge de terror House of Wax (La casa de cera), amb Paris Hilton com a actriu protagonista, i dos anys desprs el va seguir la segona part d'una trilogia que segueix la carrera d'un futbolista que fitxa per al Reial Madrid: Gol 2: viviendo un sueo.
El director catal, que continua treballant a la indstria de Hollywood (all va comenar a treballar com a muntador) torna ara al gnere de terror amb Orphan (La hurfana), una producci nord-americana, canadenca, alemanya i francesa, amb Joel Silver i Leonardo DiCaprio exercint de productors.
Jaume Collet-Serra descriu el personatge de la nena, Esther, aix: "s molt misteriosa, per alhora sembla molt intelligent i molt creativa. Kate i John, els pares adoptius, volen un fill que sigui especial. I, sens dubte, aconsegueixen a alg que s molt, molt especial...".

EnllaansInici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small