cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EXTASIATS PER JOHN FORD

Dautntic xtasi fordi podem catalogar lexcellent iniciativa de diverses editorials que estan apostant fort per a la publicaci dobres que analitzen lobra i vida dun dels directors fonamentals de la histria del cinema. Si recentment, publicvem lexcellent ressenya del nostre company Joan Millaret al voltant de ledici del llibre de Francisco Javier Urquijo sobre lobra del director de La diligencia, ara s leditorial Akal lencarregada de publicar un volum impressionant sobre el mestre, una obra exhaustiva i de tal magnitud que es pot qualificar com una obra definitiva.

John Ford. El hombre y su cine s un llibre indispensable per tot aquell que es consideri amant del cinema de John Ford. Escrit per Tag Gallagher i tradut per Francisco Lpez Martn, a travs de les seves 768 planes i les seves gaireb 600 illustracions, el lector sendinsa en lactualitzaci i revisi dun llibre ja publicat lany 1986 i que continua formant part dun lloc capdavanter entre els millors llibres especialitzats de les darreres dcades.

El present volum est format per sis exhaustius episodis, repartits de la segent forma:

1.- Prleg: Joventut i aprenentatge. Sanalitza els inicis i lascens social i inclou comentaris al voltant de El caballo de hierro, Tres hombres malos i Sangre de pista, entre altres.

2.- Primer periode (1927-1935): lpoca de la introspecci / Evoluci de formes i temes (1927-1931) / Depressi (1931-1935). Amb lanlisi de El intrpido, La huerfanita o Ro abajo.

3.- Segon periode (1935-1947): lidealisme / Exotisme (1935-1938). Anlisi de El delator, Mara Estuardo i Huracn sobre la isla, entre altres.

4.- Tercer periode (1948-1961): lpoca del mite / Esplendor (1948-1956). Amb lanlisi de cinc westerns (Fort apache, La legin invencible, Ro Grande, Tres padrinos i Caravana de paz), tres pellcules blliques (Bill, qu grande eres, What Price Glory i This is Korea!) / Descomposici (1956-1961). Es concentra amb Escrito bajo el sol, El ltimo hurra, Misin de audaces i El sargento negro, entre altres.

5.- Periode final (1962- 1965): lpoca de la mortalitat (El hombre que mat a Liberty Valance, La taberna del irlands, El gran combate, Siete mujeres).

6.- Conclusions. Els mtodes de treball de Ford (actors, fotografia, escriptura de guions, caracteritzaci, enquadraments, muntatge, so i msica, preliminars i estructures, contrastos) / Formes i temes / Comunitat i famlia / Lheroi Fordi / Conscincia individual.

I finalment un apndix que inclou recaptacions i ingressos de totes les seves pellcules, filmografia sencera i bibliografia selecta. Senzillament imprescindible! I per satisfer el vostre paladar cinfil, us oferim la memorable obertura d'una de les grans obres mestres de Ford: The searchers (Centauros del desierto).

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1356

Redacci

2 de desembre de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Quin goig de pellcula. Alg podia enquadrar millor que Ford? la resposta s, evidentment, no! Aquest llibre sembla realment complert!!!
Marcus Brody02-12-2009

Por supuesto que voy a completar mi coleccin Fordiana con este libro. Gracias
Jose02-12-2009

Ho demanar als Reis
Andrs03-12-2009

Queridos Reyes Magos: me hara mucha ilusin recibir un ejemplar del libro JOHN FORD. EL HOMBRE Y SU CINE, y adems, los dvds de ENEMIGOS PUBLICOS, ANTICRISTO y GENOVA. Espero haberme portado lo suficientemente bien para recibir estas sinceras peticiones.
Cliff04-12-2009

vaya llibre nmes wappo
N.16-12-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small