cinema catal� . caT
Notícies anteriors
GREGORY NAVA S NOMENAT MEMBRE D'HONOR DE L'ACADMIA DEL CINEMA CATAL

Gregory Nava, director, productor i guionista als Estats Units de pellcules com Bordertown (Ciudad del silencio), El Norte o Selena, ha estat nomenat membre dhonor de lAcadmia del Cinema Catal en reconeixement a la seva trajectria. El director americ ha rebut el pin dor, emblema de lAcadmia, de la m del president de lentitat, Joel Joan, aquest mat a la seu de la SGAE en un acte al qual han assistit acadmics, mitjans de comunicaci i professionals del sector del cinema.

Joan ha estat lencarregat de lliurar la distinci i diniciar lacte a travs de la presentaci del nou membre dhonor, agraint el seu recolzament en la presentaci de lAcadmia a Hollywood i fent una menci especial a la seva trajectria professional. Gregory Nava va fer de padr a lentitat catalana i va contribuir a la trobada de Joel Joan amb Tom Sherak, president de lacadmia americana. El president de lAcadmia ha argumentat la decisi de concedir la distinci al director nord-americ dient que s un gran professional que ha mostrat la seva sensibilitat vers el cinema, que creu especialment en el cinema catal i que recolza amb entusiasme aquest projecte. Li agram el seu suport i loportunitat que ens ha donat de presentar-nos a Hollywood.

Per la seva banda, Nava ha agrat el gest de lAcadmia i el treball que sest realitzant per promoure el cinema catal internacionalment: Gracias a Joel Joan, Laia Fbregas y en especial a Llus Valent por haber sido el precursor de llevar el cine cataln a Hollywood. Catalunya, adems de tener un idioma y una cultura propios, cuenta con una slida industria de cine cataln. stos son fuertes argumentos por los cuales hay que seguir luchando. El cine ha llegado al nivel de arte y debemos hacer algo para reconocerlo.

Notcies - Cinema Catal . NET
Gregory Nava i el President de l'Acadmia, Joel Joan

lectures: 1246

Redacci

4 de desembre de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

No podien apadrinar a Scorsese, P.T. Anderson, Coppola o els Coen?
Nico76404-12-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small