cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA MIRADA IMMBIL D'ANDY WARHOL

El CCCB organitza una nova projecci de lXcntric, la programaci audiovisual estable del CCCB. Aquesta sessi dedicada a Andy Warhol, que han titulat La mirada immbil dAndy Warhol, tindr lloc aquest diumenge 6 de desembre i es projectaran dues pellcules destacades en la filmografia daquest artista:

Empire, Andy Warhol. EUA, 1964, 485 min, b/n, muda, 16mm . Al hall a les 11 h. GRATUTA

Outer and Inner Space, Andy Warhol, 1965, EUA, 33 min, b/n, sonora, pantalla doble, dos projectors, 16 mm (24 fps) A lauditori a les 18 h i a les 19 h.

En el cas que us interessi quedar-vos a les dues sessions, heu de tenir en compte que s'ha davisar per avanat.

Aquest programa doble simultani en dos espais (hall i auditori) presenta dues peces de lencara poc vist per sempre citat cinema dAndy Warhol. Al hall es projecta Empire, film de referncia i pea cabdal de la seva primera etapa cinematogrfica. Warhol va mantenir ancorada la cmera per mostrar-nos lEmpire State Bulding, que aqu adquireix una aparena fantasmagrica produda pel parpelleig hipntic de la projecci ja que la pellcula passa a una velocitat ms lenta que la de la seva filmaci. Executada a partir de la idea de la mirada atenta immbil i materialitzada grcies al dispositiu mecnic del cinematgraf, aquesta pellcula manca de so, tret del que produeix el mecanisme intern rtmic del projector.

A lAuditori, el programa es completa amb la pellcula Outer and Inner Space, amb la mtica Edie Sedgwick com a protagonista absoluta, que s una clara antecessora de la que seria la seva pellcula ms celebrada, The Chelsea Girls (1966), realitzada un any ms tard. Aquesta obra, pensada per ser exhibida en una o dues pantalles, suposa la primera experincia en multiprojecci de Warhol.

Notcies - Cinema Catal . NET
Outer and Inner Space


lectures: 1289

Redacci

4 de desembre de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Bravo!
Carlos04-12-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small