cinema catal� . caT
Notícies anteriors
FINALITZA EL RODATGE DE LA MOSQUITERA, L'LTIMA PRODUCCI D'EDDIE SAETA

La productora Eddie Saeta conclou la fase de rodatge de l'ltim treball del catal Agust Vila (Un banco en el parque, 3055 Jean Leon) que va comenar a principis de novembre a la ciutat de Barcelona. Una histria urbana que el seu director defineix com una comdia dramtica sobre la impossibilitat de tragdia.

D'aquesta forma, Eddie Saeta incorpora amb La mosquitera un projecte nou dins d'una llarga filmografia que ha estat guardonada pels principals festivals internacionals (entre ells el Festival de Pars i diverses Filmoteques com Sevilla, Tetuan, Cali, Tnger, Casa Encendida, etc., que han presentat una recent retrospectiva). Acaba de finalitzar el rodatge d'una pellcula que, des d'una vocaci independent, aposta per un casting indit fins ara per a la productora de Llus Miarro. Encapalat per Emma Surez i Eduard Fernndez, el seu repartiment es completa amb l'actriu colombiana Martina Garca (Rabia), lex Batllori ([Rec]2), Anna Ycobalzeta (Semen, una historia de amor) i Ferm Reixach (The Frost), amb la participaci especial de Geraldine Chaplin.

En aquest rodatge ha suscitat molt inters l'aparici de Chaplin, qui ha manifestat repetides vegades la seva fascinaci pel projecte. En declaracions de la filla del mtic Charlot, "La mosquitera s un dels tres millors guions que he llegit en la meva vida. L'actriu encarna el paper de Mara, una anciana malalta de Alzheimer que parla a travs de Robert, el personatge interpretat per Ferm Reixach.

Eduard Fernndez i Emma Surez donen vida a una famlia en crisi, els membres de la qual viuen atrapats en un mn de culpabilitat i sentiments enfrontats. Entre el foc creuat dels seus pares est Llus, interpretat pel debutant Marcos Franz, un adolescent refugiat en un silenci que es rebella contra el mn dels adults.

Alcia (Surez) i Miquel (Fernndez) retraten els desencontres d'una famlia a punt d'enfonsar-se. Ella estima tot massa. A ell l'ofega l'excs d'amor d'Alcia. Voldria viure en un mn on l'amor fos ordenat i on els desitjos tinguessin horari. Al seu fill Llus (Franz) el fet de viure li fa sentir culpable. Acull a casa tot tipus d'animals. Aquest s el punt de partida d'un relat de malentesos creuats, atrapats per una xarxa invisible que els alla, la mosquitera.

Malgrat el dramatisme de la histria, Vila situa dins del gnere de la comdia aquest film del qual tamb signa el gui: Tenia inters en fer una pellcula amb tots els elements de la tragdia i comprovar com podien conviure sense arribar mai a esclatar, com podia finalment convertir-se la tragdia en una comdia.

Aix doncs, els personatges de La mosquitera lluiten desesperadament per posar lmits a uns sentiments que no controlen. Senten la sensaci de perill, d'estar traspassant un lmit. Per aquest motiu viuen una vida feta a la seva mida, empetitida. Han convertit la lnia invisible que separa el b del mal en un mur. Per aix, quan hi ha una esquerda, l'aparici del conflicte s solament qesti de temps.

Entre els ttols ms destacats d'Eddie Saeta figuren En la ciudad de Sylvia (Vencia, 2007) de Jos Luis Guerin o El cant dels Ocells (Cannes, 2008) d'Albert Serra. I enguany ha recolat nous projectes que han renovat l'inters de la crtica: Singularidades de una chica rubia de Manoel de Oliveira, que s'estrenar el prxim 18 de desembre, i Familystrip, el debut a la direcci del propi Llus Miarro.

Notcies - Cinema Catal . NET
Emma Surez en una escena de La mosquitera

lectures: 1424

Redacci

7 de desembre de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small