cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA VIDA DEL DIBUIXANT DE CMICS MANOLO VZQUEZ, A LA PANTALLA

scar Aibar (Atolladero, Platillos volantes), director i guionista del llargmetratge, El Gran Vzquez, va conixer el dibuixant Manolo Vzquez quan va comenar a treballar com a guionista de cmics. Com a jove aprenent que era, va recrrer amb el mestre carrers, bars i bingos i ni un sol dia va deixar d'admirar-se de com aquella vella llegenda de l'humor s'enfrontava a la vida, conservant encara aquella agudesa i aquell "desparpajo" que li donava la victria en la lluita quotidiana contra els creditors, sastres, exdones, arrendataris, editors o inspectors d'hisenda.

Ara en fa la pellcula tot convertint a Santiago Segura en l'illustre Vzquez i situant l'acci a la Barcelona dels anys seixanta.

s primavera i Vzquez respira la vida a plens pulmons. Els seus personatges "Las hermanas Gilda", "Anacleto" "La Familia Cebolleta"- triomfen entre els "tebeos" de l'Editorial Bruguera. Mentrestant, el millor dibuixant de "tebeos" d'Espanya disfruta del que vol quan ell vol, no paga res, esquiva amb enginy els creditors , es mofa i estafa els seus caps i es casa ben alegrement colleccionant una famlia darrere l'altra. Fins que un gris comptable de la seva editorial decideix que ha de passar per l'adreador com tot du. No ser una feina gens fcil: per al genial dibuixant, la vida s una festa on t' has de colar si no t'hi han convidat.

Notcies - Cinema Catal . NET
Santiago Segura, en una escena de El Gran Vzquez


lectures: 1447

Redacci

11 de desembre de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

No tindr desperdici!!!
Andrs11-12-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small