cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ANIMAC 2010 - 14a MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA D'ANIMACI DE CATALUNYA

LAnimac 2010, la 14a Mostra Internacional de Cinema dAnimaci de Catalunya, es dur a terme a Lleida del 22 al 28 de febrer amb el suport de lInstitut Municipal dAcci Cultural (IMAC) de lAjuntament de Lleida i lInstitut Catal dIndstries Culturals (ICIC) de la Generalitat de Catalunya. LAnimac s una mostra danimaci no competitiva que es dirigeix a aquells artistes que utilitzen lanimaci com a instrument dexpressi personal i que, desprs de 14 anys, est consolidada com un dels esdeveniments audiovisuals ms importants del pas i s mereixedora del prestigi internacional pel seu rigor, dinamisme i carcter independent.

LAnimac 2010 oferir, durant una setmana, projeccions de cinema danimaci, sessions escolars, concerts i exposicions. Laposta pel cinema dautor i el talent continua sent un dels segells caracterstics de lAnimac, que amplia el seu programa dactes amb dues noves activitats enfocades a potenciar nous projectes i creadors: lAnimac Campus i lAnimac Mentors.

Amb el pas dels anys, la mostra Animac ha consolidat el seu carcter independent i artstic. Creada l'any 1996, durant els seus gaireb 14 anys d'histria s'ha consolidat com un dels esdeveniments audiovisuals ms importants del pas amb una important presncia i prestigi internacional. Avui, lAnimac s una mostra rigorosa, dinmica i acollidora que no escatima esforos per millorar any rere any, generant noves audincies i sempre a disposici de tots els amants de lanimaci. Transgredint i qestionant els lmits de la narrativa tradicional, busca visionaris, treballs independents i arriscats que potencin i enriqueixin la capacitat expressiva del cinema. De fet, lAnimac s un lloc en el qual es donen cita els artistes i els seus treballs, un laboratori en el qual es generen idees i sestableixen relacions entre les diferents disciplines artstiques. Animac s lespai en el qual se somien i es projecten les histries del futur. Aquest any, lAnimac ha rebut el Premi Nacional de Cultura 2009 de lAudiovisual. Els premis van ser instituts pel govern catal el 1982 i es concedeixen anualment a persones o entitats per les aportacions o activitats ms rellevants en cadascun dels respectius mbits culturals desenvolupades durant l'any anterior. Durant tots aquests anys, lAnimac ha aconseguit assolir una molt bona consideraci entre el collectiu de creadors per la seva ferma voluntat dhomenatjar el bon cinema danimaci i els seus autors. Aquest fet comporta que la mostra estigui molt ben posicionada en la nova era en la qual el principal capital de la indstria es concentra en el talent i els continguts.

LAnimac torna a la ciutat que lha acollit sempre amb noves propostes i continguts i la mateixa vocaci. Perqu continua defensant la idea que el cinema d'animaci requereix del comproms, el suport i el treball de molta gent per que s molt difcil que sorgeixin bones obres sense la capacitat d'unes persones amb el do de generar mons i discursos, de descobrir en el seu interior emocions universals. I en aquest sentit, neixen dues noves activitats. Duna banda, lAnimac Campus, que ofereix per primer cop a estudiants dart, de cinema i danimaci, la possibilitat de compartir uns dies amb companys destudis, generar xarxes de complicitat, conixer els professionals de lanimaci daprop, participar en tallers, gaudir de sessions de cinema, concerts i espectacles. Duna altra banda, neix el programa Animac Mentors, destinat a aquells autors, emprenedors, animadors, etc, que tinguin un projecte danimaci en fase de desenvolupament. Lobjectiu daquest nou programa s acompanyar, incentivar i impulsar la concepci de projectes danimaci de qualitat i, alhora, donar lopci al creadors darriscar. LAnimac Mentors ofereix loportunitat als participants seleccionats danalitzar el seu treball, suggerir-los vies de millora dels seus projectes i acompanyar-los en la creaci de xarxes de complicitat.

La visibilitat internacional de l'Animac li ha perms superar els lmits de la seva ciutat natal i dacollida habitual i desenvolupar part dels seus projectes en altres pasos: Corea del Sud, Xina, Taiwan, ndia, Alemanya, Hongria, Kosovo, Esccia, Itlia, Brasil, Colmbia... La mostra ha viatjat per tot el mn mostrant el millor cinema danimaci i promovent els seus creadors. s per aix que lAnimac compta amb una slida i exquisida xarxa internacional de cmplices i preceptors (animadors i altres professionals, antics participants de l'Animac, assistents freqents...). Entre els implicats i cmplices amb qu compta lAnimac, hi trobem els extraordinaris germans Stephen i Timothy Quay, dos dels creadors ms originals i reconeguts del cinema danimaci mundial, i que seran els convidats especials daquesta 14 edici de la mostra. Nascuts a Pensilvnia lany 1947, els germans (bessons) Quay van estudiar illustraci a Filadlfia abans dentrar a la Reial Acadmia dArt de Londres, on van comenar a fer els seus primers curts durant la dcada dels 70. Des de llavors, han viscut i treballat a la capital britnica, on han desenvolupat els seus nics i innovadors projectes sota el paraigua dels Koninck Studios. El seu treball sha caracteritzat per la passi pel detall, un impressionant domini del color i la textura, i un s del focus i del moviment de la cmera que es podria definir com a imprudent i que converteix en nics i fcils de reconixer a linstant qualsevol de les seves pellcules. Sn coneguts pel clssic film de lany 1986 Street of cocodriles, que el director de cinema Terry Gilliam va seleccionar recentment com un dels 10 millors films danimaci de tots els temps.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 2389

Redacci

7 de gener de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small