cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ERIC ROHMER, L'LTIM ROMNTIC

Mor a ledat de 89 anys el darrer romntic del cinema, Eric Rohmer.
Nascut el 4 dabril de 1920 a Nancy (Frana), el seu nom real s Jean-Marie Maurice Schrer. Va estudiar filosofia per el seu inters inicial va ser el periodisme. Com a crtic cinematogrfic va collaborar en publicacions de prestigi com Le Temps Modernes i Cahiers du Cinema, on va estar sis anys com a redactor. A Rohmer i Truffaut els unia la seva passi per Hitchcock.
El seu cinema pausat i vitalista sallunyava totalment de les sales comercials. Rohmer buscava en els seus films reflectir les debilitats i les passions humanes, per sempre des duna vessant optimista.
No va comenar a dedicar-se plenament a dirigir pellcules fins desprs de la Segona Guerra Mundial.

La seva primera cinta, Le Signe du Lion (1959), es va convertir en una referncia de la Nouvelle vague; per la seva popularitat la va adquirir amb les sis pellcules que conformen els 'Contes morals' (1962-1972) i la tetralogia dels contes de les estacions de lany: Primavera (1990), Estiu (1996), Tardor (1998) i Hivern (1992).
Histries divertides, fresques i molt ben interpretades pels actors servien per revitalitzar lesperit de lespectador.
Els seus darrers treballs van ser La inglesa y el duque (2001) i El romance de Astre y Celadn (2007), on la crtica i el pblic van trobar un nexe duni. Al 2001 va rebre el Lle dOr a tota una carrera.

Una curiositat, Jean-Marie Maurice Schrer va adoptar el seu nom artstic Eric Rohmer de la simbiosi entre el nom del actor/director Erich von Stroheim i el novellista Sax Rohmer (lautor de la srie Fu Manchu). La seva elecci deixava patent la seva fidelitat a les seves dues passions: dirigir i escriure.

Notcies - Cinema Catal . NET
Eric Rohmer


lectures: 1350

Jaume Claver

12 de gener de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

La Nouvelle Vague perd a un dels seus principals motors. Gran cineasta!
Nicolau13-01-2010

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small