cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA SETENA EDICI DEL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA SOLIDARI DE NAVARCLES, CLAM, CANVIA DE DATES

Per primera vegada en set anys dhistria, El Clam ha decidit canviar les dates habituals de celebraci i en comptes de tenir lloc entre els mesos dabril i maig, enguany el certamen es celebrar ms aviat. Concretament, entre els dies 25 de febrer i 7 de mar. Amb aquest canvi, lorganitzaci del festival vol aconseguir una vinculaci ms forta amb la seva audincia ms propera, intentant no coincidir amb altres celebracions destacades del calendari i fomentant aix la mxima participaci en el festival.

Pel que fa a les temtiques de la setena edici, el Clam ha escollit abordar el tema dels Represaliats, que es desenvolupar entre els dies 26, 27 i 28 de febrer, i Vida urbana, vida rural, que centrar les activitats dels dies 5, 6 i 7 de mar. Lorientaci de les temtiques ha intentat ajustar-se al mxim a temtiques dactualitat.

Amb el tema Represaliats, lorganitzaci del Clam vol reflexionar no noms sobre el significat de la persecuci per motius poltics, sin obrir el mxim possible el debat al voltant de tota mena de repressi i represlies, ja siguin de tipus religis, tnic, cultural, dorientaci sexual, de llengua o de costums, entre altres qestions. Daquesta manera, es vol analitzar com aquestes realitats encara sn presents al segle XXI i de quina forma es donen. Veure, per tant, si el poder establert reprimeix i persegueix tot all que considera que pot acabar amb el sistema i si realment es compleixen arreu del mn les bones paraules de respecte envers els drets humans.

Dins daquesta temtica, el festival proposa la pellcula Rebeldes del swing, que es podr veure el 4 de mar dins de la programaci de Cinema per a les escoles. El film centra lacci en lAlemanya de 1939, quan Hitler est a punt de conduir el seu pas a la guerra, imposant una dura disciplina que nega la llibertat individual. Per aix, grups de joves alemanys, sota la influncia de la passi poltica i el missatge de llibertat de la msica swing americana, es rebellen contra aquest ordre.

Per altra banda, en la segona temtica, Vida urbana, vida rural, el Clam analitzar lurbanisme i el disseny de les ciutats per tal de veure si aquests parmetres realment responen a les necessitats de les persones que hi viuen. Lobjectiu principal del certamen no s noms contraposar les visions entre vida rural i urbana, que molta gent entn com una contraposici entre una opci de vida angoixant i una altra de buclica. Tamb es vol analitzar si la vida en els pobles rurals respon a les necessitats que una societat moderna demanda i si aquestes localitats han conservat la seva personalitat o cada vegada ms mostren un urbanisme que els acosta, precisament, a les ciutats i a tots els seus defectes.

Un dels films que el Clam exhibir al voltant daquesta temtica s Jvenes oportunidades, que es podr veure el 3 de mar dins de la programaci de Cinema per a les escoles. Es tracta duna comdia francesa que situa lacci al voltant de sis joves parisins que es traslladen al camp per a redimir les seves males accions i fer serveis socials.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1519

Redacci

13 de gener de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small