cinema catal� . caT
Notícies anteriors
PROJECCI DEL DOCUMENTAL TO SHOOT AN ELEPHANT

Desprs de participar a la Marxa per la Llibertat de Gaza (Gaza Freedom March) que es va fer a Egipte entre els dies 27 de desembre i 3 de gener, lAssociaci Cultura, Pau i Solidaritat projectar el proper dilluns a les 7 de la tarda al Centre Cvic Remei-Estadi de Vic el documental To Shoot an Elephant, dirigit per Alberto Arce, que narra el que va passar a la Franja de Gaza fa un any.

Aquest dilluns 18 de gener far un any que es va acabar loperaci plom fos que va provocar lassassinat de ms de 1.400 persones a la Franja de Gaza i el bombardeig dels magatzems centrals de la UNRWA que abasteixien al mili i mig de persones que hi residien. En motiu daquest dia, centenars de ciutats de tot el mon projectaran el documental To Shoot an Elephant dirigit per Alberto Arce, nic cmera occidental que va viure els bombardejos en primera persona i que durant els ms de vint dies que va durar la operaci israeliana, va acompanyar als serveis demergncies en les seves heroiques sortides des dels hospitals en la recerca de cadvers, ferits i persones allades.

Imatges entremetedores, durgncia, insomnes, brutes... dun grup destrangers que varen decidir quedar-se a la Franja de Gaza durant aquests dies i que varen aconseguir mantenir-se integrats dins de les ambulncies amb els civils palestins. Aquesta denncia de latac i la invasi israeliana, que reflexa la pellcula, ha estat reconeguda pel jurat del Festival de Popoli (Florncia) en la seva cinquantena edici per permetrens compartir una experincia emocional i fsica. Per estar en aquest lloc per presenciar els horrors i la destrucci que implica lassetjament de la Franja de Gaza. Tamb han volgut ressaltar el debat apassionat que la pellcula planteja. Actualment, el documental es troba dins la gira internacional en les seccions oficials de diferents festivals cinematogrfics (Gijn, Amsterdam, Estocolm, Dubai). La pellcula es va presentar a Madrid, en el marc del VI Festival Interpueblos en solidaritat amb els refugiats palestins, amb una gran acollida per part del pblic.

Els membres de lAssociaci Cultura, Pau i Solidaritat que varen participar a la Marxa per la Llibertat de Gaza introduiran la pellcula fent un balan de lexperincia viscuda a Egipte durant els deu dies en els que varen intentar, conjuntament amb 1.300 internacionals ms, trencar el bloqueig que des de lany 2007 pateix la Franja de Gaza.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1238

Redacci

18 de gener de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small