cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL NOU PROJECTE DE LLEI DEL CINE CATAL NEIX AMB POLMICA
Ms pellcules doblades o subtitulades al catal, s o no? Aquesta s la qesti.
Els cinemes catalans hauran de projectar la meitat dels films en catal. Tenen un termini de cinc anys per adaptar-shi. Els Dvd hauran dincloure el catal com a llengua delecci.

El nou projecte de llei del Cinema de Catalunya neix amb loposici del sector. CC.OO, CGT i el Gremi dEmpresaris de Cinemes van signar una resoluci on qestionen la nova llei perqu provocar el tancament dempreses i la destrucci de llocs de treball.
El sector creu que aquesta llei sallunya de la realitat. No existeix una demanda prou forta per fer les modificacions existents. Segons les seves dades, de 29,3 milions despectadors al 2003, es va passar a 22,3 al 2008 i tan sols un 21% escullen veure una pellcula en catal.

Qu en penseu? Creieu que un augment de les pellcules doblades o subtitulades al catal ajudar que el nombre despectadors creixi? Impulsar la indstria cinematogrfica catalana? El futur ho desvetllar.
Notcies - Cinema Catal . NET
Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura

lectures: 2187

Redacci

20 de gener de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

s'ha de refarmar la idea del cine subtitulat en catal i acabar d'una vegada per totes amb l'atemptat continuat que suposa el doblatge, ja sigui en catal o en qualsevol altre idioma
jose20-01-2010

Totalment d'acord amb el Jose.
Gerard20-01-2010

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small