cinema catal� . caT
Notícies anteriors
JEAN SIMMONS, LA BELLESA ANGELICAL, TANCA ELS ULLS ALS 80 ANYS
Jean Merylin Simmons reunia un fsic i una qualitat interpretativa prodigiosa. Tenia una bellesa tranquilla, una mirada enigmtica i una cara angelical. Aquests requisits li va obrir la possibilitat demprendre diversos papers al cinema. Va treballar amb grans directors: David Lean, Stanley Kubrick, William Wyler, Joseph Leo Mankiewicz, Richard Brooks i actors de primera fila: Kirk Douglas, Cary Grant, Robert Mitchum, Richard Burton, Gregory Peck, Burt Lancaster i Paul Newman, entre altres.
Jean Simmons va neixer un 31 de gener de 1929 al barri londinenc de Crouch Hill. Al 1943 va estudiar a Aida School of Dancing, on es va iniciar el seu cam cap la fama.

La seva imatge sempre estar lligada, almenys, a una dotzena de bones pellcules.
Narciso negro (Black Narcissus, 1947) de Michael Powell i Emeric Pressburger on destacava la seva brutal sensualitat. Hamlet (1948) de Lawrence Olivier, el seu primer gran paper, Ofelia. Va ser candidata a lOscar com actriu de repartiment i va guanyar el premi a la millor interpretaci femenina al Festival de Vencia de 1949. Cara de ngel (Angel Face, 1952) d' Otto Preminger , el mal sedua a lespectador arrossegat per la fora de lactriu britnica. La reina virgen (Young Bess, 1953) de George Sidney, glamour i bellesa per una jove Isabel I. La tnica sagrada (The Robe, 1953) de Henry Koster, lintrpret acompanyada per Richard Burton i Victor Mature va participar en el primer film en format cinemascope.
El fuego y la palabra (Elmer Gantry, 1960) de Richard Brooks, magnfic duel interpretatiu entre Burt Lancaster i Jean Simmons, dins la pell duna fantica monja. Con los ojos cerrados (The Happy Ending, 1969) de Richard Brooks, Simmons efectua una acurada interpretaci duna dona de bona posici amargada per la seva solitud conjugal. Aquest paper li va permetre assolir la seva segona candidatura a lOscar. Pgina en blanco (The Grass Is Greener, 1960) de Stanley Donen, una comdia exquisida. Spartacus (1960) de Stanley Kubrick, la converteix en una merescuda estrella. s impossible oblidar a Jean Simmons en el personatge de Varinia. Horizontes de grandeza (The Big Country, 1958) de William Wyler, amb Gregory Peck i Charlton Heston. Un film dhomes on destaca amb fora la seva presncia. Ellos y ellas (Guys and Dolls, 1955) de Joseph Leo Mankiewicz, un musical on llua la seva millor vis cmica.
A mitjans de la dcada dels setanta iniciava la seva retirada del cinema, per la televisi la va recollir a dues sries mtiques: Norte y Sur, y El pjaro espino, on va guanyar un Emmy.
El passat 22 de gener, vctima dun cncer de pulm, moria una actriu inoblidable.
Notcies - Cinema Catal . NET
Jean Simmons

lectures: 1313

Jaume Claver

25 de gener de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Una actriu inoblidable, guapa, de gran presncia i molt professional. Descansi en pau.
Roc26-01-2010

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small