cinema catal� . caT
Notícies anteriors
DEL XTASIS AL ARREBATO. 50 AOS DEL OTRO CINE ESPAOL, ES PROJECTA A LANTHOLOGY FILM ARCHIVES DE NOVA YORK

LAnthology Film Archives de Nova York presenta del 19 al 25 de febrer el programa itinerant de cinema experimental espanyol DEL XTASIS AL ARREBATO. 50 aos del otro cine espaol, produt pel Centre de Cultura Contempornia de Barcelona (CCCB) i la Sociedad Estatal para la Accin Cultural Exterior (SEACEX), amb la collaboraci de leditora i distribudora de DVD Cameo, del Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperacin - Direccin de Relaciones Culturales y Cientficas i lICIC/Filmoteca de Catalunya.

DEL XTASIS AL ARREBATO pretn mostrar als principals museus i centres dart internacionals una selecci del cinema experimental realitzat a Espanya des de la dcada dels 50 fins a lactualitat.

Es tracta dun cinema de creaci desconegut tant al nostre pas com fora de les nostres fronteres. El CCCB i SEACEX consideren que resulta prioritari donar a conixer aquest patrimoni cultural i atorgar-li la visibilitat que mereix, facilitant laccs a obres que no circulen habitualment i que ha estat necessari rescatar dels arxius de les filmoteques o, fins i tot, de les cases dels mateixos autors.

Durant dos anys sha dut a terme una fase exhaustiva de documentaci i catalogaci de ms dun miler de ttols, dentre els quals se nhan seleccionat un total de 43. Per garantir lptima exhibici daquestes peces, shan realitzat treballs de restauraci cinematogrfica, transfer digital o tiratge de cpies noves.

El programa de cinema, comissariat per Antoni Pinent, traa un ampli recorregut per les obres de referncia que conformen la poc coneguda histria del cine experimental espanyol. El cicle consisteix en una retrospectiva que sinicia als anys 50 (Jos Val del Omar, Joaquim Puigvert o Eugenio Granell) i finalitza amb la producci actual de les joves generacions (David Domingo, Oriol Snchez o Laida Lertxundi), passant per lobra de Carles Santos, Javier Aguirre, Eugeni Bonet, Jos Luis Guern, Frederic Amat, Jos Antonio Sistiaga o el recentment traspassat Ivn Zulueta.

Organitzades de manera transversal i no necessriament cronolgica, les diferents sessions fomenten un dileg entre les obres clssiques i les ms recents. El programa de cinema inclou 43 ttols i es desglossa en 6 sessions duns 70 minuts cada una en suport cinematogrfic (35mm) i videogrfic (betacam digital). Aquest programa de cine sacompanya dun catleg en forma dedici especial de dos dvds amb el seu corresponent llibret (en angls i en castell), que cont informaci sobre les obres i els autors representats. Andrs Hispano i Antoni Pinent han estat els responsables de la seva edici. CAMEO el distribueix als centres on es projecta el programa de cine i en establiments especialitzats, aix com a la seva tenda on-line (www.latiendacameo.es).

Amb motiu de la projecci als Anthology Film Archives del cicle de cinema DEL XTASIS AL ARREBATO. 50 aos del otro cine espaol, el Centro de Estudios Hispnicos King Juan Carlos I de la Universitat de Nova York ha organitzat una taula rodona on es debatr sobre el contingut del cicle i comptar amb la presncia de Jordana Mendelson (New York University), Vicente Rodrguez Ortega (Universidad Carlos III, Madrid) i Gerard Dapena (investigador independent). La taula rodona, moderada per Jo Labanyi (Directora del King Juan Carlos I), se celebrar el dijous 18 de febrer de 2010 a les 7:00PM.

Desprs de Nova York, durant el 2010, el programa de cine es projectar a la National Gallery of Art de Washington (abril), el Bass Museum of Art de Miami (abril), el CCCB de Barcelona (maig), el MNCARS de Madrid (maig) i la Filmoteca Checa (juny).

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1344

Redacci

5 de febrer de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small