cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA PELLCULA XINESA TUAN YUAN OBRE LA 60a EDICI DE LA BERLINALE

La 60a edici de la Berlinale sinaugura avui dijous, dia 11 de febrer, amb la darrera pellcula del director xins Wang Quanan, Tuan Yuan/Apart togheter, desprs que lany 2007 guanys ls dOr del Festival de Berln amb La boda de Tuya. La protagonista daquest premiada cinta, lactriu xinesa Yu Nan, formar part del jurat de la Secci Oficial i compartir deliberacions amb lactriu nord-americana Rene Zelwegger, la directora italiana Francesca Comencini o lalemany Werner Herzog, en qualitat de president del gran jurat. Entre els escollits a competir dins la Secci Oficial hi trobem primeres espases com el xins Zhang Yimou amb A woman, a gun and a noodle shope, Michael Winterbottom amb The killer inside me o Roman Polanski amb The ghost writer. I fora de competici, Martin Scorsese presentar en primcia mundial The Shutter island, aquest dissabte dia 13, a partir de la novella homnima de Dennis Lehane autor del relat Mystic river, portat al cinema per Clint Eastwood - i amb protagonisme estellar de Leonardo Di Caprio, que torna a repetir sota les ordres de Scorsese. Fora de competici sha afegit a darrera hora el documental Exit through the gift shop, sobre la prpia figura de lartista del grafitti internacional Banksy.

Pel que fa a estrelles encantades de trepitjar la catifa vermella del Festival Internacional de Cine de Berln - un festival fora supeditat per qesti de dates als prolegmens dels totalitaris premis Oscar i de retruc camp dexperimentaci dambiciosos ttols del cinema nord- americ -, destaquen, a part dels noms esmentats en lapartat de cintes presents o membres del jurat, Ben Stiller, Ben Kigsley, Pierce Brosnan, Ewan McGregor, Gerard Depardieu, Michelle Williams o Julianne Moore.

Desprs que el cinema catal assols un important xit en ledici passada amb el triomf com a millor pellcula de La teta asustada de Claudia Llosa una coproducci amb capital catal - , i ara mateix nominada a la categoria dels Oscar en la secci de films de parla no anglesa, enguany la presncia de cinema catal deixa la secci oficial i es reparteix per diferents seccions. Aix, el documental Cuchillo de palo, de Renate Costa sexhibir internacionalment en lapartat Panorama Dokumente mentre el llargmetratge Fin, de Luis Sampieri estar present a la secci parallela Forum.

Enmig de lextensa graella del Festival destaca la sessi especial dedicada a la superproducci histrica europea Henri 4/Henry of Navarre, de Jo Baier, participada per lInstitut del Cinema Catal. Com que amb el Festival Internacional de Cine de Berln arriba tamb el primer gran mercat de lany, prop de quaranta empreses catalanes saplegaren al voltant de lestand de Catalan Films&TV i dins de les activitats del mercat audiovisual tindr lloc la projecci en 3D de Viatge mgic a frica, de Jordi Llompart, aix com la presentaci del projecte de Los ojos de Julia, apadrinat per Guillermo del Toro.

Pel que fa al cinema espanyol destaquen sobretot dues cintes, ambdues en la secci parallela Panorama. Ens referim a , dOskar Santos, amb producci dAlejandro Amenbar i protagonisme dEduardo Noriega, Beln Rueda o Angie Cepeda i Nacidas para sufrir, de Miguel Albadalejo, que compta amb un repartiment encapalat per Adriana Ozores, Petra Martnez, Malena Alterio, Marta Fernndez Muro o Ricard Borrs.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena del film Tuan Yuan


lectures: 2609

Joan Millaret Valls

11 de febrer de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small