cinema catal� . caT
Notícies anteriors
22 RENCONTRES DU CINMAS D'AMRIQUE LATINE. TOULOUSE, 19-28 MAR

Ms de dues-centes pellcules projectades en deu dies en ms de 50 sales repartides per la capital tolosana i poblacions de la rodalia donen fe de la magnitud dun festival consagrat exclusivament al cinema llatinoameric ms actual, inquiet i emergent.

Una de les grans seccions paralleles denguany estar dedicada a descobrir el cinema gai, lsbic, trans i bi (LGBT), un cinema fora ignorat i desconegut, sovint produccions alternatives i independents, en un difcil context marcadament masclista, intolerant i conservador, que lluita per reivindicar la diversitat sexual en totes les seves manifestacions, des de lallegat o la denncia fins aquell cinema ms preocupat per les qestions formals i esttiques relegant el contingut a un segon ordre. En aquesta secci cal assenyalar la presncia de tota una icona del cinema gai com s el cineasta mexic Julin Hernndez que projectar la seva darrera cinta Rabioso sol, rabioso cielo(2009).

I laltra gran retrospectiva s la que far un reps de la ltima fornada de cineastes mexicans ms trencadors i agosarats i que comptar amb la projecci dobres com Japn(2002) o Batalla en el cielo(2005) pertanyents a figura senyera del modern cinema mexic com Carlos Reygadas, qui a travs de la seva productora Mantarraya Films tamb ha contribut al desenvolupament de joves creacors. Entre el grapat dobres radicals, singulars i originals que conformen aquesta retrospectiva dun nou cinema mexic, es podran visionar ttols com Dnde estn sus historias?(2007) i Perpetuum mobile(2009) de Nicols Pereda, director participant en el festival tamb com a membre del jurat de la Secci Oficial Coup de Coeur.

Entre altres activitats, el festival reivindicar la figura del curtmetratgista brasiler Kleber Mendona Filho mentre que lartista multimdia, tamb brasiler, Bruno Vianna, portar a terme una performance musicada dun llargmetratge en temps real. El festival aprofitar el centenari de la revoluci mexicana i el bicentenari de la independncia de molts pasos llatinoamericans per oferir un parell de cicles dedicats a aquests fets histrics duna importncia transcendent. Fidel al seu propsit de reivindicar, recolzar i donar embranzida al ms jove i contemporani cinema llatinoameric, els Rencontres han establert tres rees de treball ben profitoses: Cine en desarrollo collabora a endegar projectesL; Cine en construccin, que es desenvolupa a cavall de Toulouse i el festival de San Sebastin, sencarrega de cercar finanament a pellcules ja comenades per possibilitar-ne la seva finalitzaci; i Cine sin fronteras en fa possible la seva distribuci.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1245

Joan Millaret Valls

17 de març de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small