cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CONQUISTA DE LO INTIL, DE WERNER HERZOG. UN LLIBRE EXCEPCIONAL

Coincidint amb el cicle que, fins el proper 25 de mar, la Filmoteca de la Generalitat dedica a la figura de Werner Herzog, l'editorial Blackie Books ha tingut l'encert de publicar el llibre Conquista de lo intil, escrit per aquest cineasta passional. De fet, es tracta d'una publicaci molt esperada perqu suposa una recopilaci nica al voltant de les nombroses experincies que va viure durant el llarg procs previ a la gestaci de la seva obra magna, Fitzcarraldo. Trenta anys ms tard podem gaudir d'un diari farcit de curiositats i ancdotes, sorgides durant un perode de dos anys, el que va des del 1979 al 1981.

Tot el volum est explicat en primera persona pel propi Herzog, que grcies al seu esfor per interpretar la lletra diminuta amb la que escrivia en aquella poca, va poder recopilar el dia a dia dels seus viatges i el descobriment d'una cultura diferent. Durant aquest fascinant trajecte, el lector podr participar d'un viatge que el portar per Lima, Iquitos i la selva peruana, per tamb per diverses ciutats nord-americanes, com San Francisco i Los Angeles, viatges durant els quals temptejava els acords de producci de Fitzcarraldo, visitant la casa de Coppola o el rodatge de El resplandor de Kubrick perqu en Nicholson mostrava inters en rodar amb Herzog, per sense trepitjar cap mena de selva, fet que feia impossible aquesta uni. I per actors, el sempre particular Klaus Kinski, qui desprs d'accedir a dormir a l'nic hotel del Machu Pichu, desperts a tothom amb els seus crits a plena nit, un comportament gens racional per molt Kinski.

Durant el trajecte d'aquesta conquesta intil, el director d'Aguirre, la clera de Dios o la recent Teniente corrupto i mitjanant un text molt ric, ple de sentit de l'humor i sarcasme, ens aproxima excellentment a una de les grans aventures de la seva vida, com han estat prcticament la totalitat de les seves pellcules, per amb Fitzcarraldo va anar molt ms enll, encara que necessits dos anys per passar un vaixell per una muntanya entre dos rius, un temps durant el qual es van produir el seguit d'experincies que ens explica en aquest llibre excepcional.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1322

Albert Galera

19 de març de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

havia sentit a parlar d'aquest diari per no sabia que s'havia publicat; moltissimes grcies per la info!!!
Glria Domnech19-03-2010

Herzog sempre ha portat la seva passi a uns extrems increbles...
Pep19-03-2010

Ja el tinc! el comenar aquesta setmana.
Carles22-03-2010

Ledici del llibre s molt acurada. s un llibre que tagrada llegir-ho per tamb tindre a les mans i fullejar-ho... un \
Andrs24-03-2010

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small