cinema catal� . caT
Notícies anteriors
UN SOPLO EN EL CORAZN (LOUIS MALLE, 1971). EDITADA EN DVD PER AVALON

Des de cinemacatala volem tornar a felicitar a la distribudora Avalon perqu, edici rera edici, demostren un gran criteri i molta illusi a lhora de presentar els seus productes, sorgits del millor panorama de cinema internacional. En aquesta ocasi, us volem destacar la recent edici del film francs Le souffle au coeur (Un soplo en el corazn), escrit i dirigit per lenyorat Louis Malle lany 1971.

Malle ens presenta una altra dissecci al voltant de la burgesia francesa a travs dels ulls del ms petit de tres germans duna famlia formada pels antagnics pares: un ginecleg intellectual que es va casar amb una italiana de provncies, molt atractiva, simptica i a qui va deixar embarassada, provocant un casament sobtat. La famlia dell mai lha acceptat, amb la qual cosa ella finalment opta per una mena de doble vida plena damants. Per la seva banda, els dos fills grans viuen acomodats i amb moltes ganes de festa, mentre que el petit i principal protagonista ladolescent Laurent - busca el seu lloc dins dun entorn de cert desequilibri emocional. Laurent i la seva mare sn els dos personatges menys adaptats a una classe social amb la que no connecten, per la qual cosa finalment decideixen passar uns dies junts en un hotel balneari on podran compartir les seves inquietuds i ajudar-se mtuament, alliberant la seva tensi i potser, fins i tot, anant un xic massa lluny. Abans daquest tram a lhotel - el ms important, presentat a la segona part del film -, Louis Malle radiografia amb gran habilitat les constants prpies de la pubertat, amb la selecci damistats o unes nsies sexuals que descriu de forma exemplar a travs daquest noi de quinze anys, gran amant del jazz nord-americ i fascinant pel descobriment de la lectura.

De fet, lobra de Louis Malle t molt a veure amb complexes relacions familiars per tamb molt especialment amb els nens, sovint retratats amb una clida delicadesa, a vegades divertits i entremaliats com a la comdia parisenca Zazie en el metro (1960) - inclosa en un dels packs sobre el director tamb editat per Avalon o amb la crrega dramtica de lexcellent i madura Adis muchachos (1987).

Un soplo en el corazn s una altra pellcula que torna a demostrar com de b es mant el cinema francs dels seixanta i setanta, un gran plaer que ara podem tornar a gaudir mitjanant una edici amb imatge i so impecables.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1349

Albert Galera

23 de març de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Louis Malle s un dels grans directors francesos (i europeus) de la histria i el seu cinema s sempre fresc, comproms i gens gratut. Estic d'acord en que ens hem de felicitar per poder adquirir edicions d'aquest tipus.
Carles23-03-2010

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small