cinema catal� . caT
Notícies anteriors
JUAN DIEGO REBR EL RECONEIXEMENT DE LA MOSTRA DE CINEMA LLATINOAMERIC DE CATALUNYA

Des de la passada edici, la Mostra concedeix un Premi en reconeixement a professionals del cinema que han participat al festival i l'han recolzat de manera desinteressada convertint-se en fidels amics i collaboradors. El Premi de l'any passat va ser atorgat a la gran actriu de teatre, cinema i televisi Mercedes Sampietro; al guionista, director i productor Manolo Prez Estremera i al veter i prolfic actor Jordi Dauder.

Aquest any, la Mostra lliurar el Premi a Juan Diego (Sevilla, 1942), un dels actors espanyols ms destacats i populars de cinema, teatre i televisi. Tamb molt respectat a Amrica Llatina, Juan Diego va iniciar la seva trajectria cinematogrfica l'any 1966 quan, desprs d'intervenir a diversos programes i novelles de TVE, debut al cinema amb Fantasa... d'Eloy de la Iglesia. Durant la dcada dels 80, pellcules com Los Santos Inocentes (Mario Camus, 1984), Dragn Rapide (Jaime Camino, 1986), El viaje a ninguna parte (Fernando Fernn Gmez, 1986) i, sobretot, La noche Oscura (Carlos Saura, 1989), el van consagrar com una autntica figura a nivell nacional i internacional. Ha treballat tamb amb directors com Imanol Uribe, Luis Garca Berlanga, Roger Gual, Julio D. Wallovits, Jos Luis Garca Snchez o Arturo Ripstein, entre molts altres. Premiat en infinitat d'ocasions, ha rebut tres Goyas a la Millor Interpretaci Masculina (El rey pasmado, 1991; Pars Tumbuct,1999 i Vete de mi, 2006), la Concha de Plata al Millor Actor al Festival Internacional de Cine de San Sebastin (Vete de mi, 2006) i, l'any 2009, el Fotogramas de Plata al Millor Actor de Televisi pel seu paper a la srie Los hombres de Paco.

La Mostra tindr l'honor de reconixer la seva trajectria professional i la seva calidesa humana durant l' acte de clausura del festival, el divendres 16 d'abril.

Notcies - Cinema Catal . NET
L'actor Juan Diego

lectures: 1306

Redacci

31 de març de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small