cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ALICIA EN EL PAS DE LAS MARAVILLAS. GUI: DAVID CHAUBEL. DIBUIX I COLOR: XAVIER COLLETTE. EDITORIAL GLNAT. TAPA DURA. COLOR. 72 PGINES

Aprofitant lactual estrena mundial de lesperada adaptaci cinematogrfica del genial Tim Burton del clssic infantil de lescriptor i fotgraf britnic Lewis Carroll editat el 1865 Alcia al pas de les meravelles, leditorial Glnat aprofita aquesta immillorable ocasi per treure al mercat ledici en cmic publicada prviament a Frana pel tndem format pel guionista David Chauvel i el dibuixant Xavier Collette. La historieta grfica s una fidelssima adaptaci de lobra original i ha estat editada en una luxosa i cuidada edici tot intentant els seus autors cercar un disseny i un estil propi que els singularitzi utilitzant a ms atmosferes cromtiques i tonalitats generals per emmarcar els estats anmics de la protagonista aix com les diverses accions. De ben segur que la versi en cmic de Chauvel i Collette no podr competir amb el desplegament exuberant i barroc de recursos i mitjans que tindr la versi flmica de Tim Burton i tampoc podr fer oblidar la riquesa descriptiva i el tra perfeccionista de la versi Disney de lany 1951 - la qual tamb reflectia moments de la continuaci de les aventures dAlcia en un segon volum titulat A travs del mirall-, per s una bona i distingida aportaci al ric i delirant univers onric que emana daquest clssic immortal de la fantasia i la imaginaci.

La historieta grfica reprodueix tota la esbojarrada mecnica narrativa del llibre i es visiten tots els passatges emblemtics des del descens pel cau empaitant el conill amb presses, la miniaturitzaci i lengrandiment de la protagonista, loce de llgrimes i tota la fauna que hi troba, el relat del ratol, la desmemria de la noia, lhabitaci del conill, leruga blava o fluorescent, els problemes amb les mides corporals, la partida de crquet o la dria de la reina per tallar caps, la pantomima de judici presidit pel rei i la reina de cors, la declaraci dAlcia i el consegent despertar per descobrir que tot ha estat un somni. Una fabulosa histria plena de mgia i disbarats, un mn trastocat i al revs, com diria un viatge lisrgic o allucinogen.

Una bona ocasi per retornar al nostre subconscient infantil familiaritzant-nos de nou amb el fabuls i increble mn dAlcia abans de capbussar-nos en lespectacular darrera incursi flmica del mestre del fantstic i del terror, Tim Burton.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 2732

Joan Millaret Valls

7 d'abril de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small