cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CIUTAT DE VIDA I MORT: EL SHOW DE LA GUERRA

Si hi ha alguna cosa que se li pot retreure a aquesta Ciutat de vida i mort (darrera Kontxa dOr a Sant Sebasti) s la seva tendncia a lespectacularitzaci de la guerra, la seva poc dissimulada intenci de convertir la invasi japonesa de Nanking en una superproducci grandiloqentment emotiva. Lu Chuan spielbergitza la seva pellcula, esternia l'espectador en les seqncies blliques i laclapara en un show replet de mort, sang i llgrimes. Aix, Ciutat de vida i mort s'impregna del pitjor de les obres mestres del seu referent (Cal salvar el Soldat Ryan o La llista de Schindler, per exemple): lefecte estetitzant de la mort, la recerca d'una poesia de l'atro capa d'incitar sense eufemismes al lacrimal de l'espectador.

Hi ha, no obstant, un inrevs en la moneda de Lu Chuan. Oblidant all de tramps que t l'apellatiu de fidel testimoni en qualsevol pellcula bllica, Ciutat de vida i mort es gaudeix com un extraordinari exercici d'estil que posseeix algunes de les imatges ms memorables entre les darreres propostes del gnere, i una de les seqncies finals ms belles que hom hagi gaudit (o sofert) mai en una sala de cinema. s aquesta preciosista posada en escena l'arma que utilitza Lu Chuan para convncer-nos que la seva pamfletria histria de dolents molt dolents i bons molt desgraciats s'erigeix per sobre de la mitjana en el que a pellcules de guerra es refereix".

Fitxa de la pellcula

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 2496

Una crtica de Gerard A. Cassad

13 d'abril de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Un film emotiu amb un gust exquisit pel que fa a la fotografia. \
Marta Bueno13-04-2010

Un film emotiu amb un gust exquisit pel que fa a la fotografia. \
Marta Bueno13-04-2010

Un film emotiu amb un gust exquisit pel que fa a la fotografia. City of life and death s un clar exemple del posicionament del director pel que fa al transcurs d'una guerra on no hi han guanyadors ni perdedors, simplement supervivents.
Marta Bueno13-04-2010

Aquesta pellcula t un petit problema: que s un pel reiterativa en certes situacions (violacions, execucions...), per s un film valent i necessari.
Quentin13-04-2010

un pl pretensiosa i massa crepuscular, per en el fons una bona pellcula
Carme13-04-2010

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small