cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA NIT QUE VA MORIR L'ELVIS, TTOL DEFINITIU DEL PRIMER LLARGMETRATGE D'ORIOL FERRER

La nit que va morir lElvis ser el ttol definitiu als cinemes del primer llargmetratge dOriol Ferrer desprs de gaireb vint anys treballant pel cinema. Una pel∙lcula de fet s, segons Ferrer, un producte amb vida prpia i en constant evoluci: des de la primera idea original passant pel gui, el rodatge i finalment el muntatge. Aquesta evoluci s la que ha portat a lequip, en un principi de El provador de coses, a canviar el ttol pel definitiu La nit que va morir lElvis.

A mesura que la pellcula ha anat agafant cos i entitat a la sala de muntatge ens hem adonat que l'accent havia de recaure en el misteri que ocupa al protagonista, lAureli Mercader interpretat pel Blai Llopis, al llarg de tota la cinta, i en la necessitat de trobar respostes del que va passar una nit... La nit que va morir l'Elvis assegura el director del film.

LAureli Mercader s un home solitari i hipersensible amb una estranya professi: provador de coses. Quan lAureli es deixa portar per la seva sensibilitat, la seva ment el trasllada a mns imaginats. LAureli ja viu en una petita finca envoltada per les obres dun projecte promocionat per un poders Grup amb interessos econmics i revestit d'un catolicisme extremista que s'ha proposat convertir els voltants de la mtica Muntanya de Montserrat en una reserva espiritual per a famlies respectables: blanques, creients i de classe alta. Tots els plans del Grup funcionen segons el previst mentre que en el mn de lAureli, la distncia entre el mn real i limaginari sescura cada cop ms.

Blai Llopis est acompanyat en el repartiment dactors del prestigi de Carme Pl, Ernest Villegas o Anna Ycobalceta i un ampli repertori dactors amateurs habituals de La Passi dEsparraguera.

En la seva primera cinta per cinema com a director, Oriol Ferrer ha volgut aprofitar locasi per retre petits homenatges a aquells directors que han marcat la passi que sent pel seu ofici, el cinema. Buuel, Wenders, Lynch o Coen estan subtilment presents en un film que enamorar als amants del cinema tant per largument de la histria com per la bellesa de les seves imatges.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1355

Redacci

16 d'abril de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small