cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL BAFF RECLAMA MS SUPORT PER PART DELS ORGANISMES PBLICS

El passat dijous 15 dabril es va presentar oficialment al Centre de Cultura Contempornia de Barcelona la dotzena edici del Barcelona Asian Film Festival, que es celebrar a la ciutat comtal del 30 dabril al 9 de maig. La roda de premsa compt amb la presncia dels directors del BAFF, Carlos R. Ros i Amaia Torrecilla i va servir per fer un rpid cop dull al programa dun festival que enguany compta com a principal novetat amb la secci BAFF ANIME, una mena de petit festival dins del BAFF amb el bo i millor de lanime japons dels darrers temps. Amb ms de 20.000 espectadors en la darrera edici, el Festival de Cinema Asitic de Barcelona ha anat creixent al llarg daquests onze anys de manera imparable (enguany shi projectaran 70 llargmetratges en 10 dies), grcies sobretot al suport del seu pblic. Actualment s un dels festivals especialitzats en les cinematografies asitiques ms importants del mn i un dels pocs que presta especial atenci a les industries emergents i a aquelles obres que exploren les possibilitats del llenguatge cinematogrfic.

Tot i aix, la direcci del BAFF considera que aquest creixement no ha estat proporcional al suport econmic de les diferents institucions pbliques que collaboren amb el festival. Aix, la crisi econmica sha notat en la producci daquesta dotzena edici i actualment les subvencions tan sols serveixen per cobrir el 40% dun pressupost total de 324.000 , una xifra irrisria per un certamen daquestes caracterstiques. Un dels motius de mxima preocupaci per la organitzaci del BAFF s el desajustament existent entre les dates del festival i els timmings en que es resolen els ajuts per part de ladministraci pblica, el que obliga a fer veritables malabarismes per poder pressupostar el festival i poder accedir a aquestes subvencions.

Sigui com sigui, la organitzaci del BAFF promet no minimitzar els esforos per mantenir el ritme de creixement actual, i una bona mostra de tot aix es podr veure a Barcelona al llarg de la primera setmana de maig. En els propers dies, Cinema Catal us descriur una per una totes les seccions que conformen el programa del BAFF 2010, intentant desxifrar qu s el ms interessant que es pot veure dins aquest extens cartell de ms de 70 pellcules.

Notcies - Cinema Catal . NET
Amaia Torrecilla i Carlos R. Ros, directors del BAFF


lectures: 1419

Gerard A. Cassad

20 d'abril de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small