cinema catal� . caT
Notícies anteriors
BAFF ANIME: UN PETIT FESTIVAL DINS DEL BAFF

Representa la gran novetat del BAFF 2010 i promet ser tan sols la primera pedra dun projecte que ha de crixer en els propers anys. El BAFF ANIME no s tan sols una secci ms dins del programa del Festival de Cinema Asitic de Barcelona, sin un petit festival amb entitat prpia que es celebrar el primer cap de setmana de maig al Centre de Cultura Contempornia de Barcelona, i que promet portar-nos el bo i millor de les recents produccions danimaci japonesa.

Linters creixent a Catalunya per la cultura otaku no s cap misteri. Lxit diniciatives com el Sal del Manga o la popularitat dels videojocs nipons al nostre pas reflecteixen la passi catalana per la producci cultural japonesa. Amb aquesta realitat resultava estranya la mancana duna iniciativa com BAFF ANIME al nostre pas. Els amants de lanime romanien condemnats a la descrrega per Internet o a les bonances dalgun canal de televisi per cable o satllit. Ara sels obre una porta ms, grcies a la pilota que Salah Malouli va llanar a la direcci del BAFF i que aquests no van dubtar en recollir. Aix, els amants de lanimaci japonesa i del cinema en general no haurem dobviar les projeccions al CCCB de pellcules com Summer Wars, de Mamuro Hosada, premiada a Sitges 2009 i una de les millors pellcules danimaci dels darrers anys, amb la presncia en lequip tcnic de bona part dels collaboradors dHayao Miyazaki (entre ells el director dart Yoji Takegishe). Red Line, de Takeshi Koide, fou estrenada al Festival de Locarno lestiu de 2009 i s un sorprenent film de carreres que molts consideren el film danimaci ms revolucionari dels darrers anys. Per la seva banda, One Piece Film: Strong World, de Munehisa Sakai, s el salt al cinema duna srie de televisi denorme xit al Jap i la pellcula de la temporada al pas nip.

Fins a 13 ttols diferents es podran veure al CCCB els dies 1 i 2 de maig, alguns dells en sessions de franc al Hall, on shi projectaran pellcules o OVAs (TV-movies basades en sries danimaci). Una proposta pionera molt interessant que completa un BAFF 2010 que promet assolir el seu punt lgid en la present edici. En els propers dies us seguirem descrivint la resta de seccions del festival.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1372

Gerard A. Cassad

21 d'abril de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small