cinema catal� . caT
Notícies anteriors
PRESENTAT EL DICCIONARI DIGITAL DE L'ACADMIA DEL CINEMA CATAL

El divendres 23 dabril, diada de Sant Jordi, es va presentar la primera edici digital del Qui s qui a lAcadmia del Cinema Catal. Lacte va ser conduit pel director, guionista i productor Josep Maria Forn - Premi Gaud dhonor 2010 i fundador tamb de lAcadmia del Cinema Catal - i shi va anunciar lactualitzaci ampliada i en format digital del diccionari dels acadmics aparegut lany passat. Aquest diccionari dels membres de lAcadmia es pot veure en lnia i en obert a la web de lAcadmia www.academiadelcinema.cat i es pot trobar en diferents versions, entre elles, langls i el francs. Aquesta eina, que es va actualitzant grcies a les dades proporcionades pels acadmics als quals ofereix un trampol excellent per la seva publicitaci, donar cabuda a l increment extraordinari de membres que ha experimentat lAcadmia en aquests dos primers anys de singladura. De prop duna cinquantena dacadmics, lAcadmia ha passat actualment a comptabilitzar ms de tres cents membres inscrits. En la constituci de lAcadmia, resulta sorprenent que lapartat ms nombrs correspongui als productors, seguit dactors i actrius i en tercer lloc vindrien els directors.

Aquest augment extraordinari dacadmics corrobora la vitalitat del cinema feta a Catalunya i, fins i tot, la seva projecci internacional, tant a travs dels festivals de cinema com en la distribuci de ttols. Entre les pellcules catalanes de ms ress a lexterior trobem Tres dies amb la famlia de Mar Coll, Los condenados d Isaki Lacuesta, A la deriva de Ventura Pons, Xtrems dAbel Folk i Joan Riedweg, o lxit aconseguit per El coronel Maci de Josep Maria Forn que sacaba destrenar en sales de cinema a nombroses ciutats de Frana.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1390

Joan Millaret Valls

26 d'abril de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Li he donat una ullada i est fora b, s prctic i trobes a tothom de forma rpida i efica:; s una bona forma de conixer millor els professionals del nostre cinema
Lim27-04-2010

El llibre est molt b... i s molt til per a tots els professionals i aficionats al cinema.
Josep27-04-2010

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small