cinema catal� . caT
Notícies anteriors
50 AOS DE CINE NORTEAMERICANO. AUTORS: BETRAND TAVERNIER I JEAN-PIERRE COURSODON. EDITORIAL AKAL

L'editorial Akal presenta l'edici bsica de butxaca i en dos volums de l'obra completa 50 aos de cine norteamericano, escrit a quatre mans per Bertrand Tavernier i Jean-Pierre Coursodon.

Es tracta d'un magnfica obra d'anlisi que tamb fa els serveis de diccionari de directors i guionistes, que inclou un comentari crtic del ms interessant de cada obra i la filmografia sencera de cada autor analitzat. El director, escriptor i gran cinfil Tavernier - responsable de joies com Capitn Conan o La muerte en directo - juntament amb l'estudis Coursodon porten a terme una gran aproximaci al voltant del perode que va des de l'any 1940 fins al 1993, amb un prleg memorable i certament detallat sobre la situaci del cinema nord-americ l'any 1939, aprofundint sobre la situaci dels estudis en aquella poca, el volum de producci o els xits i fracassos.

Aquest llibre esdev indispensable per conixer amb tota mena de detalls l'evoluci del cinema nord-americ mitjanant quatre dcades essencials en la seva histria. Els autors analitzen l'apartat ms purament cinematogrfic, per tamb s'agraeix la seva introducci en aspectes generalment menys analitzats com l'evoluci de la censura o les interioritats de les poderoses grans companyies, a ms d'altres aspectes ms habituals com la recopilaci dels premis Oscar i fitxes concretes. Aquesta edici de butxaca permet una gran compressi i una utilitat ms prctica, per b que - lgicament - la lletra s'ha redut considerablement.

Llibre essencial i poderosament cinfil, es mostra idoni com a forma de consulta, per satisfer la curiositat i per adquirir un major coneixement dins la histria de 50 anys d'un cinema que ens ha condicionat a tots els qui no deixem de creure en aquest gran invent.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1347

Albert Galera

29 d'abril de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small