cinema catal� . caT
Notícies anteriors
BAFF 2010: SECCI OFICIAL

Desprs de diversos dies analitzant les diferents seccions que conformen la programaci completa del BAFF 2010, arriba el moment, un dia abans de la inauguraci del festival, de fer un cop dull a la Secci Oficial, que inclou les onze pellcules que es disputaran el Drio dOr, el mxim guard que entrega el Festival de Cinema Asitic de Barcelona, i que lany passat es va endur la notable Breathless, del director core Yang Ik-june. Les particularitats de la distribuci de cinema al nostre pas no han perms que aquesta pellcula hagi estat estrenada a les sales de cinema de Catalunya, el que torna a evidenciar que el BAFF s una excellent finestra dexhibici per a un cinema invisible per denorme inters.

Aix, dem divendres, amb la projecci de Luck by chance, film inaugural del certamen, comenar la marat de deu dies de cinema asitic als cinemes Rex i Aribau de Barcelona, aix com al CCCB. Dissabte sinaugura la Secci Oficial amb la projecci a les 18 hores de Weaving Girl del xins Wang Quanan (el director de La Boda de Tuya). Weaving Girl s un drama sobre el cncer que novament mostra de retruc les confrontacions a la Xina entre tradici i modernitat, en un pas on la trepidant transformaci econmica ha enganxat a molts desprevinguts.

"Between Two World s la primera pellcula dSri Lanka que ha participat al Festival de Vencia. El director Vimukhti Jayasundara (en qui molts veuen el nou Apichatpong Weerasethakul) soblida de les convencions narratives per elaborar un exercici destil preciosista i onric.

De Taiwan ens arriba Au Revoir Taipei (Arvin Chen), premi NETPAC de la Berlinale 2010: una comdia esbojarrada emmarcada en la vida nocturna de la capital taiwanesa.

Adolfo Alix Jr. Ser el representant del nou cinema filip a la Secci Oficial del BAFF 2010 amb Aurora, trama poltica sobre el segrest duna treballadora per part de la Guerrilla filipina.

Dues pellcules malisies competiran pel Drio dOr: Karaoke, pera prima de Chris Chong vista a la Quinzena dels Realitzadors de Cannes, on un karaoke representa la nica diversi dun poble en el que la industrialitzaci sobre pas de manera salvatge; i At the End of the Daybreak, de Ho Yuhang, drama sobre lassassinat real de dues noies que fixa la mirada en la figura del presumpte assass.

De Corea del Sud ens arriben dues pellcules diametralment oposades. Like You Know it All, darrer film de Hong Sang-soo, el nom ms reconeixible de la Secci Oficial, s un melodrama amb tocs de comdia que novament ens enfronta a una masculinitat en crisi en ple segle XXI. Per la seva banda, Paju de la directora Park Chan-Ok, s un drama de ritme pausat sobre lamor prohibit entre una dona i el marit de la seva germana.

Finalment, el Jap, amb tres llargmetratges a competici, ocupa la resta de ttols de la Secci Oficial del BAFF 2010. Parade, de Yusikada Isao, film guanyador del premi de la crtica a la Berlinale 2010, ens s anunciat misteriosament com el revers obscur duna sit-com. Villons Wife, de Kichitaro Negishi i protagonitzada (no podia faltar!) per Tadanobu Asano, s un drama dpoca inspirat en una novella del poeta francs Franois Villon. Finalment, Where are you? sembla ser la versi nipona dels retrats sobre ladolescncia de Gus Vant Sant. Un film no apte per estomacs delicats amb influncies del Truffaut de Els 400 cops.

Notcies - Cinema Catal . NET
Cartell de la pellcula Parade, del japons Yukisada Isao


lectures: 1442

Gerard A. Cassad

29 d'abril de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small