cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CINEMA EN CURS: APRENDRE A FER CINEMA A L'ESCOLA O A L'INSTITUT

Cinema en curs s un projecte experimental que introdueix la creaci cinematogrfica a escoles i instituts pblics de tot Catalunya. De la m de professionals del cinema (realitzadors, guionistes, directors de fotografia, muntadors, etc.), durant tot un curs i dins l'horari escolar, els alumnes descobreixen el cinema a partir de la prpia prctica cinematogrfica i del visionat de pellcules de tots els temps i de cultures d'arreu del mn. El projecte proposa una manera de veure i de fer cinema, i tamb, una manera d'aprendre amb el cinema, vehiculant continguts curriculars i aprenentatges molt diversos.

Els alumnes, que han treballat durant tot lany en aquests tallers, presentaran els dies 27 de maig i 1 de juny a linstitut francs de Barcelona el seu projecte final: un curtmetratge que ells mateixos han ideat, guionitzat, filmat amb equips professionals de gravaci i finalmen,t editat. En aquesta presentaci hi assistiran tots alumnes dels 15 centres que enguany han participat a Cinema en curs. Durant lacte es podran visionar els curtmetratges a lhora que sestablir un dileg entre els estudiants per tal que intercanvin les seves experincies cinematogrfiques.

Posteriorment, una representaci de tots aquests curtmetratges es presentar a la Cinmathque Franaise de Pars, el 10 i 11 de juny, en una projecci en qu hi participa una delegaci dalumnes de Cinema en curs juntament amb nens i joves francesos, portuguesos, italians i anglesos.

Aquest curs 2009-2010 t lloc la cinquena edici de Cinema en Curs, una iniciativa pionera a lEstat espanyol que es porta a terme grcies al suport del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts juntament amb el Departament d'Educaci de la Generalitat de Catalunya, entre altres, i que enguany compta amb la participaci de 15 centres educatius de tot Catalunya.

Podeu trobar ms informaci a http://www.cinemaencurs.org/

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1356

Redacci

17 de maig de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small