cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TRILER DE PARLA'M D'EN PACO, LA PRIMERA PELLCULA COM A DIRECTOR I PRODUCTOR DE JOAN SANZ

Ens permetem presentar-vos el triler del film Parla'm d'en Paco, un drama intimista de 90 minuts, que narra la histria de la Berta, una noia urbana de vint-i-pocs anys que en acabar la carrera universitria decideix agafar-se un temps de reflexi abans dintegrar-se al mn laboral i entrar a formar part del collectiu dels adults. De manera que decideix anar a passar una temporada amb el seu pare, en Claudi, un restaurador de cotxes clssics solitari que viu en una urbanitzaci de poble, al qual ha tractat molt poc des que ell i la seva mare van decidir separar-se sent ella molt petita. La relaci entre pare i filla s cordial per distant, ja que entre ells no hi ha franquesa, per laparici per sorpresa den Paco, un amic de la infncia den Claudi, capgira completament la situaci, i en noms vint-i-quatre hores la vida dels tres protagonistes de la histria assoleix un canvi radical grcies sobretot al peculiar tarann den Paco, un personatge tan singular com decadent.

Aquesta s, doncs, una histria que tracta diversos temes alhora. Per una banda, la relaci sovint distant existent entre alguns pares separats i els seus fills quan aquests es fan adults. Per altra banda, la relaci entre Paco i Claudi posa en evidncia que el pas dels anys mai no elimina del tot alguns recels forjats durant la infncia. Finalment, la situaci completament decadent den Paco evidencia que la sort no s un xec en blanc i que si un no est disposat a rectificar, sota cap concepte i ni tan sols quan van mal dades, el dest de les persones pot arribar a convertir-se en molt magre.

Aquesta producci s el primer llargmetratge de la productora Bonavista Films, de la qual s responsable Joan Sanz Bartra, ve de Collbat amb vint anys dexperincia com a doblador, actor i guionista, amb diverses obres produdes i estrenades per TV3; qui en aquesta ocasi, a part de signar el gui i actuar, ha assumit per primera vegada els rols de productor i director.

Lequip que ha tirat endavant el projecte juntament amb lesmentat Joan Sanz, lhan format Nono Arruga, reconegut director de fotografia del sector de la publicitat; Albert Cortijo, dissenyador grfic que ha treballat en la imatge i la direcci artstica; Vctor Murga, excantant de lorquestra Traffic, que en aquesta ocasi ha compost i interpretat les diverses canons originals del film; Karen Sol, muntadora i tcnica de postproducci amb experincia en el mn publicitari; lactriu dEl Bruc Maria Berenguer, i el debutant Jordi Borrs, que ha assumit el paper den Paco.

La producci tamb ha comptat amb la col.laboraci duna quarentena de vens i venes de Collbat, i tamb dEl Bruc, que han actuat com a extres o defen-sant intervencions puntuals. Lenregistrament del film es va realitzar durant la tardor de lany passat en localitzacions situades al municipi de Collbat i al Parc Natural de Montserrat, amb algunes seqncies puntuals localitzades a Barcelona i lestaci de FFCC de la Generalitat de lAeri de Montserrat.

Aquest llargmetratge sha fet amb un pressupost extraordinriament ajustat aproximadament el 10% del pressupost habitual duna tv movie la qual cosa permet, sens dubte, situar la producci en la categoria de films mumblecore. De fet, la productora reivindica el producte com el primer film 100% catal adscrit a aquest moviment sorgit als EEUU fa cinc anys, ja que el passat mes dabril es va presentar pblicament el llargmetratge Todo est en el aire com el primer film mumblecore espanyol.

Parla'm d'en Paco s un film 100% catal perqu totes les persones que hi han intervingut sn catalanes, les localitzacions sn a Catalunya i la versi original s en catal. Lestrena del film s prevista per daqu a poques setmanes (sestan realitzant els darrers tocs de postproducci) i molt possiblement la difussi ser via DVD i internet ats que aquest tipus de productes (100% catalans, de baix pressupost i amb cares no conegudes) no solen comptar amb el recolzament de distribudores i cadenes de TV i tampoc no tenen accs a lnies de subvenci.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1959

Redacci

19 de maig de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

entre tots haurem de recolzar molt ms aquest cinema catal que es fa des de les entranyes, amb valentia i amb les penries de manca de producci, endavant!
Marc19-05-2010

Ho trobo fabuls, m'agrada al cinema i sobretot el que es mou en un caire poc comercial, si a mes es fet a la nostra terra i parlat amb la nostra llengua.....molt millor!! Felicitats!
Maite Polo Pons19-05-2010

Felicitats per haver enllestit un film totalment independent! Tota una quimera en aquesta terra! (i moltes altres)
Jordi19-05-2010

Endavant i molta sort!!!
Merc20-05-2010

Doncs jo crec que s bastant dolenteta, amb poc pressupost pots triar millors actors, sobretot la protagonista, no canvia de to en tot el trailer!
Puski21-05-2010

sembla que agafa moltes referncies de la Nouvelle Vague, i els actors jo crec que no han d'estar malament, per ja ho veurem en el resultat final, es clar
J.Francesc x.21-05-2010

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small