cinema catal� . caT
Notícies anteriors
El 38 FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINE D'OSCA RET HOMENATGE A L'ACTRIU ANGELA MOLINA
Aquest divendres dia 4 de juny ha comenat la gran cita amb el curtmetratge internacional a la ciutat aragonesa dOsca. Fins el 12 de juny shi exhibiran prop de 125 ttols corresponents a 39 pasos que han estat seleccionats entre els prop de 1400 ttols rebuts pel festival. Els importants premis es repartiran entre les quatre categories a competici: el Concurs Iberoameric de Curtmetratges i el Concurs Internacional, ms el Concurs Iberoameric de Curtmetratges Documentals i el Concurs Internacional. La gran cita dels curts sestn tamb al Concurs de Curtmetratgistes Aragonesos, al costat duna tria de curtmetratges de caire ertic hispanoamericans en la secci Eros en corto ms un grapat de treballs guardonats al festival de Tampere en lapartat No somos cortos. Mentre que els curts finesos seran enguany els convidats a la secci No se quedan cortos.

Entre els homenatjats destaca lactriu Angela Molina, que aquest dissabte dia 5 va rebre el Premi Luis Buuel, i el director Montxo Armendriz, que recollir el Premi Ciudad de Huesca el divendres dia 11. Ambds seran motiu tamb duna breu retrospectiva al costat del gran cicle dedicat al veter director francs Luc Moullet en la secci Director de culte. Un altre apartat, Ellos y ellas, estar dedicat al cinema clssic i, especialment, a les relacions entre les actrius i els directors. Entre les nombroses activitats paralleles cal assenyalar el tribut que es retr a Ivn Zulueta en la secci Bajo las estrellas. Esmentar el reconeixement al director artstic Benjamn Fernndez que vindr acompanyada duna exposici de les seves creacions en el marc de la Diputaci dOsca.

A part de taules rodones, concerts, tallers i trobades, el Festival Internacional de Cine de Huesca compta amb una selecci de llargmetratges europeus que possibilitar la visi de films com la darrera obra del polons Andrezj Wajda Tatarak, lltim Carlos Saura Io, Don Giovanni o Honeymoons de Goran Palkaljievic.
Notcies - Cinema Catal . NET
Angela Molina

lectures: 1316

Joan Millaret Valls (Enviat especial al Festival d'Osca)

5 de juny de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small