cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TRIOMF DEL CURTMETRATGE MEXIC 'LA MINA DE ORO' A OSCA 2010
El 38 Festival Internacional de Cinema de Huesca, , que es va acabar el passat dissabte dia 12 de juny amb un homenatge al director Montxo Armendriz, va premiar el curtmetratge mexic La mina de oro de Jacques Bonnavent amb el Premi Danzante de la secci del curtmetratge iberoameric. Aquest curt va obtenir a ms el premi del jurat de la crtica atorgat al millor treball entre tots els curtmetratges iberoamericans i internacionals a competici. Pel que fa a la secci del curtmetratge internacional, el triomfador va ser el treball Spatzen de lalemany Jan Speckenbach amb el Premi Danzante daquesta secci. Els dos Premis Danzante estan valorats en 10.000 euros cadasc i, alhora, es dos premiats es classifiquen automticament per a participar en la categoria de curtmetratges de lAcadmia de Hollywood.

Altres guardonats dins la secci del curtmetratge iberoameric han estat Ensaio de cinema del brasiler Allan Ribeiro que va obtenir el Premi Cacho Pallero concedit per lAECID valorat en 6.000 euros i el Premi Institut dEstudis Altaragonesos valorat en 3.000 euros va recaure en el curt espanyol Lost (Perdido) de Alberto Dorado. A ms, es van atorgar tres mencions especials als treballs La nostalgia del Sr. Alambre del mexic Jonathan Ostos i Daniel Coslo; Pablo de lespanyola Nely Reguera i Vela ao crucificado del brasiler Federico Machado.

I dins la secci del curtmetratge internacional, a part de la vencedora Spatzen, es va concedir el Premi Especial del Jurat a Runaway del canadenc Cordell Barker; el Premi Francisco Garca de Paso va anar a parar a mans de la cinta blguera Stanka se pribira vkashti de Maya Vitkova i el Premi de la Joventut valorat en 5.000 euros va recaure en el treball del dans Padinel Borgman Lars og Peter.

En la secci del concurs iberoameric de curtmetratge documental es va concedir el Premi Danzante dotat amb 7.000 euros a la cinta espanyola El pabelln alemn de Juan Millares i es va storgar una menci especial al treball tamb espanyol Nothes on the other de Sergio Oskman. I en lapartat internacional de curtmetratge documental la vencedora va ser Fabelaktig Fiff Og Fam del noruec Solveig Melkeraaen que va aobtenir el Premi Danzante, dotat tamb amb 7.000 euros, mentre que els curts Hanasaari A dels finesos Hannes Vartiainen i Pekka Veikkolainen i Clandestine del nord-americans Gideon Kennedy i Marcus Rosentrater obtenien una menci honorfica del Jurat.
Notcies - Cinema Catal . NET
La mina de oro

lectures: 1385

Joan Millaret Valls (Enviat especial al Festival d'Osca)

14 de juny de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small