cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL CASERN DE LAS SOMBRAS (JAMES WHALE, 1932). EDITADA EN DVD PER VELLAVISIN

Malgrat el pas del temps, els clssics de terror de la Universal continuen captivant a tota mena despectadors i les seves (enormes) virtuts es mantenen impecables. Una excellent mostra s la recent edici en dvd duna joia, generalment bastant oblidada; es tracta de The Old Dark House (El casern de las sombras, 1932), que el mestre James Whale va dirigir lany 1932 a partir de la novella de J.B. Priestley. Whale va signar aquest esplndid film de terror enmig de la seva poca ms inspirada, on realitzava una obra mestra rera laltra: Frankenstein (1931), The invisible Man (El hombre invisible, 1933) o Bride of Frankenstein (La novia de Frankenstein, 1935).

El cas que ens ocupa, del qual la distribudora Vellavisin edita en una magnfica edici colleccionista que inclou un prleg a crrec de lescriptor ngel Gmez Rivero i un llibret de 16 planes escrit per Carlos Daz Maroto, s una extrordinria mostra de terror gtic, influenciat per les pautes de lexpressionisme alemany, on una parella i el seu amic en com es veuen obligats a demanar aixopluc en una solitria i prou tenebrosa mansi per tal de fer front a una terrible tempesta. El problema radica en els propietaris de la casa: una famlia particularment desequilibrada i Morgan, un majordom terrorfic memorablement immortalitzat per un dels grans genis del gnere: linsubstituble Boris Karloff. A ms de la gran icona del terror de lpoca, el film tamb inclou les interpretacions dun jove Charles Laughton, Melvyn Douglas i el seu habitual sentit de lhumor i una atractiva Gloria Stuart potser ms recordada per interpretar al mateix personatge de Kate Winslet a Titanic en la seva etapa danciana -, que feia tornar boig al pobre Karloff.

El casern de las sombras s una pellcula singular, poblada de personatges interessants i possedora dun suspens in crescendo, que culmina en un final intens i sorprenent. Un consell: no us la perdeu!

Notcies - Cinema Catal . NET
Boris Karloff i Gloria Stuart en un instant de El casern de las sombras


lectures: 1359

Albert Galera

5 de juliol de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

FA MOLTA ILLUSI QUE S'EDITIN PELIS COM AQUESTA...
OLGA05-07-2010

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small