cinema catal� . caT
Notícies anteriors
PELCULAS CLAVE DEL CINE DE ANIMACIN. PUBLICAT PER ROBINBOOK

Superada letapa en la que es discutia les (inexistents) limitacions del cinema danimaci i quan ja tothom ha de reconixer les seves enormes possibilitats per aglutinar tota mena de gneres a travs de les diverses i variades propostes, resulta fora estimulant el fet de llegir i consultar el llibre Pelculas clave del cine de animacin, que ha escrit Jordi Costa, amb prleg de Santiago Segura i sota el segell Ma Non Troppo Cine de leditorial Robin Book.

Es tracta dun volum fora complet, format per una recopilaci de 100 ttols danimaci, de totes les poques i procedncies, ordenats cronolgicament i a travs dels quals, lautor ofereix un estudi rigors i excellentment documentat. Tanmateix, i per completar lobra, Costa tamb ha escollit a 30 personatges cabdals per posar noms i cognoms als principals responsables de levoluci i transcendncia de lanimaci cinematogrfica.

Basant-se en una de les frases que el director Brad Bird pronuncia en laudiocomentari que inclou ledici en dvd de Los increbles, lautor sencarrega de remarcar el fet de reconixer lanimaci no com un gnere ms sin com un concepte per s mateix, amb una evoluci constant i frentica, amb un desig per a ladaptaci en cada poca, un concepte sovint sorprenent, visionari i gaireb sempre apassionadament mgic.

Els clssics de la Disney, lanimaci europea, lanime, lesclat de la Pixar, el 3-D; ttols com Toy Story, Dumbo, El viaje de Chihiro, Heavy Metal, Ratatouille; o personalitats com Hayao Miyazaki, John Lasseter o Henry Selick sn alguns dels protagonistes daquest llibre tant animat.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1320

Redacci

8 de juliol de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small