cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LES NITS, A PUNT DE SOLFA
Les Nits de Cinema Oriental 2010 shan presentat oficialment el dimarts 6 en un acte que ha comptat amb la participaci de la directora dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicaci a la Catalunya Central, Gemma Boix; la consellera de l'rea de Ciutadania i Immigraci del Consell Comarcal d'Osona, Milagros Martnez; el tcnic de Cultura de lAjuntament de Vic, Ignasi Jan; el coordinador dels sopars de les Nits, Lim Boon Chan, i del director de lAssociaci Nits de Cinema Oriental, Quim Crusellas.

Lim Boon Chan ha esmentat ms detalls sobre els sopars de les Nits. Les delcies de la Xina, dIndonsia, de Corea i de lndia es podran gaudir a preus assequibles i cuinats de la m de lequip hum que dirigeix Boon Chan i tamb de lAssociaci Social i Cultural de l'ndia. Tamb ha recordat la necessitat de fer una reserva prvia per no perdres el sopar de la inauguraci. El format daquest acte obliga a limitar el nombre de comensals.

Quim Crusellas ha fet un reps de la programaci de les Nits 2010. El director de lAssociaci Nits de Cinema Oriental ha volgut subratllar el carcter indit de bona part de les 15 pellcules que es veuran a les Nits, algunes de les quals es preestrenaran a Vic abans no arribin als cinemes del pas la prxima tardor. s el cas del film que inaugura el certamen, Little Big Soldier, estrena absoluta a lEstat, o de les cintes El bueno, el malo y el raro o Merantau Warrior.

Crusellas tamb ha destacat una altra estrena, la de lespectacle del grup Bollywood Diamonds Bolly Elliot, produt per les Nits de Cinema Oriental conjuntament amb el Pla de Barris Vic Sud. Un especial esment tamb per el que ja s un clssic de les Nits: la representaci amb llums i ombres de contes de diferents procedncies a crrec dels dibuixants Xevidom i Subi i amb narraci dAnna Alemany i lactuaci de Jacob Valltramunt. El xins Fei Hang presentar aquesta activitat.

El director de les Nits ha volgut agrair a les institucions i patrocinadors la seva collaboraci. Entre ells la Biblioteca Joan Triad, que cedeix diversos espais cada any per acollir les activitats de les Nits i que ha elaborat una guia de lectura de literatura xinesa, o el Museu de lArt de la Pell, amb lexposici duns coixins xinesos durant els dies de les Nits. Tamb una menci per la facultat de Traducci i Interpretaci de la Universitat de Vic, que com a prctica per als seus alumnes sha encarregat de part de la subtitulaci al catal de les pellcules sota la supervisi de Glria Bernet.

El personatge estrella daquestes Nits, el rei mico Sun Wukong, s obra del dibuixant Xevi Domnguez.
Notcies - Cinema Catal . NET
cartell 2010

lectures: 1325

Redacci

8 de juliol de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

un clssic de l'estiu... ja venim!!!
R.11-07-2010

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small