cinema catal� . caT
Notícies anteriors
FORTA PRESNCIA CATALANA EN LA SECCI OFICIAL DEL FESTIVAL DE SANT SEBASTI 2010

El 58 Festival Internacional de Cinema de Sant Sebasti, que comenar el 17 de setembre, ja ha anunciat els seus primers ttols a competici. Els primers llargs seleccionats corresponen a una cinematografia espanyola que des duns anys en ocupa un lloc central enmig de la programaci. La gran sorpresa s que els quatre ttols avanats corresponen tots a produccions catalanes: Aita de Jos Maria Orbe, El gran Vzquez dscar Aibar, Elisa K de Jordi Cadena i Judith Collell, i Pa negre dAgust Villaronga.

Aita s una producci de Llus Miarro - el productor dxit del moment i que arrossega una ratxa fenomenal amb el la Palma dOr de Canes i ara el premi gros de Karlovy Vary i est dirigida per linclassificable director Jos Maria de Orbe que es posa rere la cmera desprs de La linea recta (2006). Les imatges que han transcendit de Aita evoquen una pellcula arriscada i gens convencional amb un gust inusual per labstracci, les composicions geomtriques i els espais vuits. El gran Vzquez s un homenatge explcit al dibuixant i historietista Vzquez, associat per sempre ms a la casa Bruguera. Aquest singular biopic en clau de comdia est capitanejat pel torrenti Santiago Segura i s la quarta pellcula del realitzador scar Aibar que compta en lapartat de la producci amb Tornasol Films, Castafiore Film i Distinto Films.

Jordi Cadena (Els papers dAspern, 1991) i Judith Collel (53 dies de invierno, 2006) signen plegats Elisa K. Aquesta pellcula sobre una nena donze anys que rep un regal i que combina imatges en color i en blanc i negre s una producci dOberon Cinematogrfica la productora del realitzador Antonio Chavarras - i Televisi de Catalunya, i ha estat inspirada en la novella Elisa Kiseljac de Lolita Bosch. Daltra banda, Agust Villaronga competir per tercera vegada en el festival de Sant Sebasti, desprs de la seva darrera participaci amb Aro Tolbukhin el 2002, amb el seu darrer i ambicis projecte, Pa negre, ladaptaci cinematogrfica de lobra homnima dEmili Teixidor produda per Massa dOr i Televisi de Catalunya i interpretada, entre altres, per Laia Marull, Eduard Fernndez i Sergi Lpez.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena del film Aita

lectures: 1340

Joan Millaret Valls

27 de juliol de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small