cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TESS (ROMAN POLANSKI, 1979). EDITADA EN DVD PER VRTICE CINE

La casa Vrtice Cine acaba de treure una edici de colleccionista del clssic Tess de Roman Polanski a partir de la gran novella Tess dUrberville de lescriptor britnic Thomas Hardy editada a finals del segle XIX. Aquest potent drama rural dpoca va ser una de les primeres i sonades grans coproduccions europees: una histria britnica rodada a Frana, amb un equip tcnic mixt format per anglesos i francesos, parlada en angls, i protagonitzada en el seu paper principal per la jove actriu alemanya Nastassja Kinski que amb tan sols divuit anys es consagraria definitivament. Roman Polanski sinstalla a Europa desprs de la seva convulsa aventura nord-americana marcada sobretot per fets extracinematogrfics com el macabre assassinat de la dona del director, Sharon Tate, o el seu afer amb la justcia per culpa de la denncia duna menor, un escndol sexual que avui en dia encara cueja amb la seva recent retenci a Sussa pendent de lextradici a Estats Units.

Desprs desplndids films nord-americans com La semilla del diablo (1968) o Chinatown (1974) - intercalats amb produccions europees diverses vindria la seva estada francesa i, desprs de El quimrico inquilino (1976) que ell mateix interpretaria - , arribaria el repte de Tess. Aquesta superproducci comptaria novament amb la collaboraci del seu fidel guionista Grard Brach per poder adaptar la trgica histria literria de la jove Tess a la pantalla gran. La jove i guapa pagesa Tess es enviada pel seu pare, John Durbeyfield, un modest granger, a la rica casa dUrberville al descobrir que formen part daquesta important nissaga. La vida de Tess girar exclusivament entre dos homes: primer s seduda per un cos llunya, sir Alec dUrberville, que provoca el seu retorn a la casa paterna i embarassada, i desprs Tess senamorar dun pastor anglic, Angel Clare, amb qui pensa casar-se per la revelaci del seu passat ho impossibilitar.

Ledici daquest doble DVD ofereix prop de dues hores dextres que contenen, ms enll del making off, valuoses entrevistes amb el mateix director i tamb els productors, actors, i altres responsables. Aix descobrirem la difcil postproducci de la pellcula, els estires i arronsa i les consegents amputacions de metratge, les dificultats per poder estrenar a Gran Bretanya o Estats Units per culpa de la seva extensa durada, els sofriments del productor francs Claude Berri que veia com no es complien els terminis i el pressupost sencaria mentre havia dhipotecar-ho tot. Tots aquests maldecaps contrasten amb la feli aventura del rodatge que va aplegar gent darreu entre les contrades de Normandia, entre altres localitzacions, i el posterior xit de la pellcula a la taquilla aix com tamb els importants Oscar rebuts: millor fotografia per Geoffrey Unsworth i Ghislain Cloquet , millor direcci artstica i millor vestuari. Molta atenci a la msica de Philippe Sarde, la segona collaboraci amb el director Roman Polasnki.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1331

Joan Millaret Valls

28 de juliol de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small