cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TOM MANKIEWICZ, UN COGNOM ETERN

La setmana passada va morir Tom Mankiewicz a l'edat de 68 anys. Mankiewicz s un cognom clebre i de molt arrelament a Hollywood. s una nissaga familiar on van abundar productors, actors i escriptors dedicats tant al cinema com a la televisi.

Els dos membres ms famosos van ser el seu pare, el gran Joseph Leo Mankiewicz autor d'obres mestres com Eva al desnudo, Cleopatra o La huella i el seu oncle Herman Mankiewicz, coguionista de pellcules tan clebres com Ciudadano Kane i El orgullo de los ianquis ('Yankees').

Tom Mankiewicz es va guanyar una gran reputaci com a especialista en arreglar guions fallits. La seva gran oportunitat li va arribar de la m del productor Albert Broccoli que necessitava alg que refs el llibret de Diamantes para la eternidad. El resultat va ser beneficis per ambdues parts i la seva collaboraci es va estendre a altres pellcules de la saga: Vive y deja morir (1973) i El hombre de la pistola de oro (1974).

Richard Donner va requerir els seus serveis per a la complexa escriptura del gui de Superman. El seu treball no es va veure del tot recompensat perqu no va aparixer en els ttols de crdit. Una situaci similar li passaria amb Superman II (1980). Malgrat tot Donner i Mankiewicz tornarien a treballar junts en Lady Halcon (1985) i aquesta vegada el seu nom si apareixeria entre els autors del gui (entre ells hi ha l'oscaritzat David Webb Peoples, Sin perdon de Clint Eastwood/1992).

Tom Mankiewicz s el responsable dels llibrets de pellcules tan populars com El puente de Cassandra de George Pan Cosmatos (1976), amb Richard Harris i Sophia Loren encapalant un repartiment estelar, i Ha llegado el aguila de John Sturges (1976), enginys film sobre un suposat intent de segrest per un comando alemany del primer ministre Winston Churchill. El repartiment estava compost en els seus personatges principals pel gran Michael Caine, Robert Duvall i Donald Sutherland.
Va dirigir a Tom Hanks i Dan Aykroyd a Dos sabuesos despistados (1987), una comdia al servei de la parella protagonista.

Amb la mort de Tom Mankiewicz desapareix l'ltim d'una estirp inesborrable i en la nostra memria romandr un cognom a travs dels seus treballs per al cinema i la televisi.

Notcies - Cinema Catal . NET
Tom Mankiewicz

lectures: 1279

Jaume Claver

10 d'agost de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small