cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LLIBRES PER COMBATRE LA CALOR

Aquests dies de tanta calor i tenint en compte lestat actual de la cartellera, el cinfil t una bona oportunitat dajeures en una bona ombra i gaudir del plaer de la lectura, doncs leditorial Calamar acaba deditar un parell de llibres dall ms estimulant.

Duna banda, us volem recomanar Ellos y ellas, una obra que citant el ttol espanyol del mtic musical de Mankiewicz, analitza les (sovint) complicades relacions entre els directors i les seves muses. Aix, i donant com a pista lexplcita portada amb Orson Welles i una Rita Hayworth rossa i amb el cabell curt per exigncies de La dama de Shanghai, el lector sendinsa en una apassionant recopilaci de les ancdotes viscudes entre realitzadors i actrius durant diverses poques de la histria del cinema i on shi donen cabuda David Wark Griffith Mary Pickford, John Cassavetes Gena Rowlands o Hitchcock i les rosses per citar noms tres exemples. Hilario J. Rodrguez coordina aquest indispensable volum a travs del qual ens introdum en les complexitats de molts rodatges, les manies dels directors i lefecte contradictori de lestrellat interpretatiu, prenent com a punt de partida el significatiu cas de Louise Brooks, una de les actrius ms avanades de la seva poca i el referent ms directe a la modernitat de lactriu i la seva llibertat.

Daltra banda, la mateixa editorial presenta El manuscrito encontrado en Zaragoza. La novela de Jan Poticki adaptada al cine por Wojciech Jerzy Has, de Diego Moldes. Aquest excellent estudi coincideix amb la recent reedici de la pellcula en format dvd per part de la companyia Vrtice. El film s tot un ttol de culte entorn a un text mgic descobert durant les Guerres Napoleniques, ambientat en una Espanya pintoresca, farcida de fantasmes, diables seductors i sacerdots mstics. Amb el pas dels anys, aquest film del polons Has ha anat adquirint nous adeptes i admiradors pblics tant significatius com Luis Buuel, Jerry Garcia, Francis Ford Coppola o Martin Scorsese. A ms, l'imaginari tant fascinant de Terry Gilliam t molt del concepte visual d'aquesta particular pellcula. Tanmateix, la novella de Potocki est escrita en francs, estructurada en jornades i protagonitzada per personatges extraordinriament pintorescs. El conjunt de tot plegat, s aquest llibre que esdev un irresistible estudi comparatiu entre la novella de Potocki i la brillant adaptaci cinematogrfica de Has.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1338

Albert Galera

10 d'agost de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small