cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CLAUDE CHABROL: RIEN NE VA PLUS

Aquest diumenge 12 de setembre ens ha deixat el cineasta francs Claude Chabrol (1930-2010), pea clau del moviment de la Nouvelle Vague. De fet, la seva pera prima, El bello Sergio (1958) s el gran embri de la llegendria onada de pellcules que van revolucionar el cinema francs, i per extensi leuropeu, amb renovades formes dentendre i concebre el cinema, amb una crrega de passi visceral mai vista fins aleshores. El bello Sergio va ser realitzada un any abans que Truffaut consolids aquesta nova tendncia cinematogrfica quan va signar Los 400 golpes (1959). Lxit daquest primer film de Chabrol es pot considerar com lnima impulsora del cinema que poc desprs transcendiria i de quina manera per part dels realitzadors que, com el propi Chabrol sortien de les planes de la mtica Cahiers du Cinma. Les noves propostes de Chabrol, juntament amb les de Rivette, Rohmer, Godard o lesmentat Truffaut consolidarien el moviment cinematogrfic ms important de la histria del cinema.

Apassionat del cinema i de la gastronomia els seus dos grans amors -, Chabrol va confeccionar una filmografia fora interessant malgrat alguns ttols certament menors per destacar amb les seves disseccions burgeses, excellentment inspeccionades mitjanant films com Pollo al vinagre (1985), La ceremonia (1995), Gracias por el chocolate (2000), La flor del mal (2003) o La dama de honor (2004).

Chabrol tamb destacar per la bona intuci a lhora descollir els actors protagonistes dels seus films, obtenint el millor de s dalguns dells, especialment pel que fa a Isabelle Huppert i les seves esplndides composicions a No va ms (1997), Borrachera de poder (2006) o les esmentades La ceremonia i Gracias por el chocolate.

Notcies - Cinema Catal . NET
Claude Chabrol


lectures: 1378

Redacci

13 de setembre de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small