cinema catal� . caT
Notícies anteriors
DEL 12 AL 20 DE NOVEMBRE, BARCELONA ES CONVERTIR EN LA CAPITAL EUROPEA DEL CINEMA INDEPENDENT

LAlternativa segueix apostant per la innovaci, la independncia creativa de lautor, el risc, la crtica i la reflexi i oferir al pblic la possibilitat de descobrir altres mirades, altres veus mai presents en el panorama cinematogrfic comercial. El festival enguany saproximar a una de les figures ms interessants del panorama cinematogrfic francs davui: Raymond Depardon, un dels directors de cinema documental ms prestigiosos.

Una edici tamb marcada per la visita dun dels personatges ms importants de la renovaci del cinema contemporani a Espanya, Llus Miarro; Productor que aposta per un cinema dautor arriscat i pels directors novells. Ens oferir una classe magistral on parlar de la importncia dels festivals i la crtica cinematogrfica per fer visible aquest tipus de cinema i, a ms, presentar la seva darrera pellcula, Blow Horn.

Panorama continuar essent un aparador per mostrar els treballs de creadors nacionals, amb la projecci duna selecci de llargmetratges en qu lautor presentar la seva obra davant del pblic. Es tracta dun espai on ensenyar treballs personals que indaguen en el llenguatge cinematogrfic, aportant una mirada innovadora i original que trenqui estructures convencionals i exigeixi una participaci ms activa i reflexiva. Per la seva part, Petits experiments s una de les novetats que presenta enguany el festival: un espai adreat al pblic infantil. LAlternativa collabora amb El Meu Primer Festival i dna un pas endavant en el seu objectiu pedaggic de construir un nou espectador ms actiu, conscient i reflexiu.

El festival tamb ens apropa aquest any a figures com Alexander Kluge, un dels ms respectats cineastes alemanys que ha fet realitat el projecte del realitzador sovitic Serguei Eisenstein: la filmaci dEl Capital de Karl Marx; rendeix un homenatge al recentment desaparegut Jos Ma. Nunes; ens mostra una mplia varietat de la rica i complexa cinematografia mexicana en la secci Cine Mexicano (que contar amb la presncia de dos realitzadors mexicans, Arturo Ripstein i Ricardo Benet); simparteix un seminari de msica de cinema, aquest any a crrec de Pascal Gaigne, entre moltes altres activitats.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1330

Redacci

15 d'octubre de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

soy una piola!
hola caracola23-10-2010

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small