cinema catal� . caT
Notícies anteriors
VIDAS SONORAS: CINC HISTRIES QUE MEREIXEN SER ESCOLTADES

Aquesta setmana s'ha presentat a Barcelona Vidas sonoras, un documental televisiu produt per Albert Sol, guanyador dun Goya i un Gaud per Bucarest, la memria perduda (2009), i patrocinat per Fundaci Widex Audifons amb lobjectiu doferir una visi normalitzadora de la prdua auditiva i les seves solucions. La presentaci del documental, que reflexa les vivncies de 5 persones que mostren com el mn de laudici enriqueix les seves vides, sacompanya dun estudi que dna a conixer lopini de la societat espanyola sobre les prdues auditives.

A Espanya 5,5 milions de persones pateixen algun tipus de prdua auditiva. Lestudi realitzat per Widex, no obstant, diu que el rebuig a fer servir mesures correctores encara est molt viu, amb ms dun 80% dels enquestats que creuen que noms serveixen per sentir-hi una mica millor. Aix mateix, es mantenen alguns signes de discriminaci, amb un 42,5% que opina que les persones amb prdua auditiva tenen menys capacitats per desenvolupar activitats professionals. "Encara existeix molt desconeixement sobre la prdua auditiva i les persones que la pateixen" afirma Joan Martnez Sanjos, President de Fundaci Widex Audifons, - "i s per aix, que hem volgut desenvolupar un projecte atractiu per intentar desterrar-los. Vidas Sonoras n s el resultat".

Per la consecuci daquest projecte, Fundaci Widex Audifons, entitat sense nim de lucre compromesa amb les persones amb prdua auditiva, ha comptat amb la producci executiva dAlbert Sol. Aquest acreditat director cinematogrfic, que ha demostrat sobradament la seva experincia per explicar histries de contingut social, ha aconseguit una pea realista, moderna i humana. Vidas Sonoras mostra el dia a dia de 5 persones que representen, cadascun dells, una realitat disferent que ens condueix a un millor coneixement de com s, com se sent, i com se soluciona una deficincia auditiva.

El documental Vidas Sonoras est previst que es presenti oficialment en el 61 Congrs Nacional de la Societat Espanyola dOtorrinos, a Valncia, el 6 de novembre daquest any. A partir de 2011, recorrer Espanya amb diferents estrenes a capitals de provncia a travs del Circuit de Cine Digital (33 cines, 142 sales, ms de 8.000 butaques de cine digital) y desprs estar disponible en el portal de continguts digitals Versin Digital per a tots els que decideixin programar-la en els seus espais. A ms, qualsevol TV pot sollicitar la seva emissi ntegra.

Ms informaci a http://www.vidassonoraseldocumentalwidex.es/

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1295

Redacci

22 d'octubre de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small