cinema catal� . caT
Notícies anteriors
HEROIS: L'EDAT DE LA IGNORNCIA

Dentrada, reconec que no puc ser massa objectiu davant duna pellcula que sendinsa en les peripcies i sentiments duna colla de xavals durant un daquells estius de principis dels anys vuitanta, enmig duna poblaci costera. Per molt temps que hagi passat, el qui subscriu recorda amb gran enyorana un daquells perodes de vacances, quan amb uns 12 anys vivia les experincies ms mgiques i entranyables de la seva etapa juvenil, on lamistat i nsies daventura, es barrejaven amb innocncia i un gran sentiment de llibertat, en una poca inoblidable. Evidentment, tot aix sona cursi i massa dol, tou i un xic ridcul, per s que al trobar-me davant daquests Herois, encapalats per en Pau Freixas, he recordat un munt dancdotes que tenia rovellades des de feia molts anys. I aquesta s la gran grcia daquest film, que per b que saprofita dun grapat de clixs i estereotips per emocionar i fer caure la llagrimeta, tamb s cert que sapropa molt b cap aquells detalls que acaben agafant forma amb el pas dels anys, quan ja sent adult vnen records daquella etapa.

El director de Cmara oscura construeix la seva nova pellcula en sentit homenatge a tota aquella generaci que va viure el trasps de linfantesa a ladolescncia, tot coincidint en els mesos de vacances escolars envoltat de la famlia, per sobre tot pels amics, aquells que acaben perdurant malgrat que el seu contacte fos bastant limitat. Freixas va ser un daquells vailets, perqu noms aix incorporant laspecte autobiogrfic- es pot concebre una pellcula com aquesta. El seu principal problema, no obstant, s caure en massa tpics generacionals, en labs dicones: el pster de La historia interimable sembla empaperar tota la pellcula, les referncies directes a sries com El coche fantstico, i a altres pellcules com Los Goonies, i molt especialment a lesplndida Cuenta conmigo sn ms que evidents. I malgrat que s obvi recordar aquella srie espanyola que va condicionar a tota una generaci, com va ser Verano azul, s la influncia del cinema nord-americ el que acaba condicionat tot el film.

Per encara que sigui per una vegada, em permeto passar per alt tots els errors del film gui irregular, flaquesa en els salts de temps, la seva irritant banda sonora o personatges desdibuixats com, una vegada ms, el que li cau a Llus Homar -, per ressaltar les bones intencions, lalegria i illusi de la realitzaci i, en definitiva, lhomenatge generacional cap a tots els qui vrem viure els (atacats) vuitanta des daquella edat de la ignorncia.

Fitxa de la pellcula

Notcies - Cinema Catal . NET
Els joves protagonistes d'Herois


lectures: 1375

Una crtica d'Albert Galera

25 d'octubre de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Estic d'acord! Aquesta pellcula s un \
THE CINE29-10-2010

je, je, teniu ra, agradi ms o menys s un gran reflex d'una poca que tos varem viure de forma similar; llstima la llagrimeta fcil...
Lucas02-11-2010

\
Djame hablarrr!!26-04-2011

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small