cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA SEMINICI PRESENTA TAMBIN LA LLUVIA, CANDIDATA ESPANYOLA ALS OSCAR

La 55 Semana Internacional de Cine de Valladolid es va inaugurar dissabte passat dia 23 doctubre amb lentrega de lEspiga dHonor a tota una trajectria flmica a lactor malagueny de renom internacional Antonio Banderas, un reconeixement que ja havia obtingut llunyanament lany 1989 amb La blanca paloma de Juan Min. El premi honorfic va ser entregat pels companys de professi Juan Diego i Imanol Arias i la vetllada dobertura va comptar amb lactriu Pilar Lpez de Ayala. Un dels altres homenatjats del festival castell ha estat el director francs Claude Chabrol, que ens va deixar aquest mateix any, de qui sofereix una merescuda retrospectiva seguida de la projecci del seu darrer treball indit en sl espanyol, Bellamy, protagonitzat per Grard Depardieu.

La present edici, que es clour aquest divendres dia 30 doctubre amb lentrega de premis i la projecci de Maos last dancer de laustrali Bruce Beresford, ha ofert en la seva Secci Oficial llargmetratges tant esplndids com el darrer Abbas Kiarostami, Copie conforme, el seu particular viatge a Itlia de la m de Juliette Binoche vista anteriorment al festival de Cannes. Entre altres propostes figuren Vidas pequeas de Enrique Gabriel amb Ana Fernndez i ngela Molina; el director israeli daquella notable Los limoneros, Eran Riklis, torna ara amb La misin del director de recursos humanos; el quebequs Denis Villeneuve porta a Valladolid Incendies mentre que largent Hctor Oliveiro ha presentat El mural sobre lexili del pintor mexic Siqueiros a Buenos Aires.

La Seminci ha comptat enguany entre un dels seus moments ms esperats amb la premire de la candidata espanyola als Oscar Tambin la lluvia de Icar Bollan, exhibida fora de concurs, amb un repartiment comandat per Luis Tosar, Karra Elejalde i Gael Garcia Bernal i la collaboraci en lescriptura del guionista habitual dels films de Ken Loach, Paul Laverty.

Laltra gran secci del festival, Punto de Encuentro, ha ofert el debut rere la cmera dimportants actrius com la francesa Ariane Ascaride - que coneixem de protagonitzar moltes cintes del seu company Robert Gudiguian - amb Ceux qui aiment la France, o la sueca Pernille August que sestrena amb Beyond. En aquesta secci destaca sobremanera el canadenc Xavier Dolan amb Les amours imaginaires, una delirant histria sentimental dadolescents que segueix a Jai tu ma mre de lany passat.

Entre altres seccions cal destacar Spanish Cinema que est dedicada a mostrar ttols de cinema espanyol del moment ja que oferir dues estrenes rigoroses com Bon apptit de David Pinillos i Planes para manyana de Juana Macas. En un altre apartat, tamb ser estrena absoluta la primera pellcula animada espanyola en 3D dirigida per lex Colls La tropa de trapo en el pas donde siempre brilla el sol.

Un dels protagonistes de la present edici est essent la cinematografia brasilera amb un recull de 12 llargmetratges representatius del darrer cinema daquest pas i que ha projectat Cuerpos celestes, el darrer film del guanyador de lEspiga dOr de la 53 edici amb Estmago, Marcos Jorge.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de Tambin la lluvia


lectures: 1264

Joan Millaret Valls

27 d'octubre de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small