cinema catal� . caT
Notícies anteriors
AULA DE LOCUCIN AUTORS: MARGARITA BLANCH I PATRICIA LZARO. EDICIONES CTEDRA. COLLECCI SIGNO E IMAGEN. NM. 128

Aquest llibre s un manual per a una bona locuci radiofnica a crrec de dues professionals del mitj i tamb del mn radiofnic, Margarita Blanch i Patricia Lzaro. Una vlida eina daprenentatge sobre loratria com a forma dexpressi fluida i comprensible en un pas com el nostre en qu no hi ha gaire tradici de treball del llenguatge oral. Cal fora preparaci per enfrontar-se al micrfon i desenvolupar una bona actitud. Per tamb cal ensenyar que per a ser un bon comunicador cal tenir desitjos de comunicar, cal una forta vocaci per poder establir lligams amb laudincia.

Tamb s essencial aprendre a respirar ja que s el ingredient bsic duna veu. Per dominar la veu caldr doncs, abans que res, practicar les eines de la respiraci i distingir-les com la respiraci clavicular o la ms recomanada, la respiraci diafragmtica -. Aix saprendr quina s la millor respiraci, si sha de respirar pel nas o la boca, com no quedar-se sense al. En els mecanismes de producci de la veu, a part de la respiraci, tamb hi haur passos importants com la vibraci o el sistema ressonador. La projecci de la veu vindr acompanyada de la intensitat, el timbre o el to, tamb de la impostaci si sescau.

No cal dir que comunicar amb la prpia veu tamb vol dir educar la pronunciaci i la dicci. Tamb caldr accentuar alguns fragments mitjanant lentonaci o prendre una determinada velocitat en larticulaci dun discurs oral. Per transmetre un missatge a laudincia cal, evidentment, vncer la por del pblic. Ser necessari relaxar-se i aprendre a controlar els nervis o a mirar de no quedar-se en blanc. De igual manera, el llibre dedica tamb un necessari espai a la bstia negra de la professi de locutor, la improvisaci verbal.

El manual cont al final dels vuit captols en qu est estructurat un recull de consells i sentncies de veus expertes.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1224

Joan Millaret Valls

3 de novembre de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small