cinema catal� . caT
Notícies anteriors
SANCHO GRACIA I MARA VALVERDE HAN ESTAT PREMIATS AL ZOOM'2010

El passat diumenge 7 de novembre sacomiada la 8 edici del Zoom2010 Festival europeu de cinema per a televisi desprs duna brillant, atapeda i concorreguda jornada de clausura el dissabte dia 6 a lAteneu igualad. La cerimnia de cloenda, en qu es van atorgar els premis als millors telefilms i es van lliurar els guardons a diferents personalitats lligades al mn televisiu, va comptar amb el carismtic actor Jordi Martnez com a conductor de lacte. La multitudinria sessi final del Zoom2010 es va obrir amb la presentaci dels joves actors i el guionista Albert Espinosa i el director Pau Freixes, creadors de la nova srie produda per TV3 i Filmax Polseres vermelles, el mateix tndem directiu de la pellcula catalana actualment en cartellera, Herois.

El pblic va poder gaudir del primer captol de la nova srie ambientada en un hospital, protagonitzada per nois ingressats per diferents patologies, narrada per un nen en coma i ambientada en la festivitat de Sant Jordi. Ens trobem davant duna nova srie dhospitals, una ms, amb metges, infermeres i cuidadors; per amb l ingredient de comptar aqu amb pacients joves afectats molts per malalties oncolgiques, que neix de la prpia experincia hospitalria de lAlbert Epinosa i que ens recorda molt la pellcula 4 planta(2003) dAntonio Mercero, nascuda tamb a partir duna obra original del mateix Albert Espinosa.

Durant lacte es va reconixer la gran pellcula triomfadora del festival, Die hebamme-Auf leben und tod de la directora Dagmar Hirtz, una cinta dpoca ambientada a comenament del segle XX a la zona del Tirol dominada per una societat perillosament retrgrada i conservadora nascuda duna histria de lescriptora alemanya Monika Bittl. Aquesta cinta va obtenir els premis a la millor TV-movie, millor gui i millor direcci. El jurat va concedir una menci especial a Mein leben-Das leben von Marcel Reich-Ranicki de Drod Zahavi, telefilm inspirat en la vida del crtic literari Marcel Reich-Ranicki i el jurat de la crtica tamb va considerar aquesta cinta alemanya com la millor. Daltra banda, el jurat jove va concedir el seu guard ex-aequo al telefilm espanyol Los minutos del silencio del director de curts i videoclips Rafael Robles Rafatal i el telefilm sus Sinestesia dErik Bernasconi.

Durant la vetllada de cloenda nombroses personalitats van desfilar per lescenari per recollir els diferents guardons. Aix cal destacar el carismtic actor de cinema, teatre i televisi Sancho Gracia que va recollir el Premi Zoom a la seva trajectria professional pels seus lligams amb al mitj televisiu com a actor i productor de sries com Curro Jimnez o Los camioneros. Tamb es va atorgar un premi Zoom a la trajectria professional a lexitosa productora El terrat responsables de nombrosos programes televisius com una primera i guardonada srie de ficci, Plats bruts (TV3) o creadora de programes actualment en antena com Divendres (TV3), Salvados (la Sexta) o el late-night consagrat a lestrella indiscutible de la casa, Andreu Buenafente, tamb a La Sexta. El Premi Tu ets la tele va ser atorgat al clssic programa infantil i juvenil dels vuitanta La bola de cristal (TV1) creat per la seva directora, Lolo Rico, qui va acudir a Igualada acompanyada del cantant, actor i comediant Javier Gurruchaga, collaborador i presentador del programa al costat duna icona meditica com Olvido Gara, Alaska. Mentre que la jove actriu Maria Valverde, qui va debutar lany 2002 a La flaqueza del bolchevique de la m de Manuel Martn Cuenca, obtenia el Premi Auguri Sita Murt.

Notcies - Cinema Catal . NET
Roda de premsa dels guardonats

lectures: 1268

Joan Millaret Valls

8 de novembre de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small