cinema catal� . caT
Notícies anteriors
BON APPTIT: RECEPTES DE (DES)AMOR

Tot sovint, lesnobisme dels plats de disseny fa que senyorin el rostit de la mare, els bunyols de lvia, els arrossos del diumenge, aquella cuina que no es fa amb creativitat, sin amb la tradici de lexperincia heretada. Amb el cinema, a vegades passa el mateix. Sn aquelles pellcules que, tot i ser conscients que no arribaran a les enciclopdies ni als llibres dart, fan que lespectador tingui el plaer de degustar una histria senzilla, per ben explicada.

s el cas de Bon apptit, lpera prima de David Pinillos, que comena quan en Daniel, un jove i ambicis cuiner basc, es trasllada a Zurich per treballar en un gran restaurant, on senamorar de la Hanna, la sommellier, que al seu torn, s lamant del prestigis xef que dirigeix el local.

Aquesta s una histria romntica tot i no ser dola, trista, amb alguns daquells testimo que no sempre obtenen resposta. Aix, espectador t la sensaci de trepitjar un cam que ja ha recorregut amb films recents, com lalemanya Deliciosa Martha, amb la qual comparteix lambient estressant i competitiu dels fogons, o lindie 500 dias juntos. Fins i tot ressonen, de lluny, els ecos esmortets de El apartamento de Billy Wilder.

Per el director s honest i fa la pellcula de sempre sense voler enganyar ni avorrir ning. Grcies a la seva experincia com a muntador, Pinillos passa, amb agilitat i sense entrebancar-se, del ritme frentic de la cuina al reps que demanen les relacions entre els personatges. I s que, en aquest relat, el que importa sn les converses, els somriures, les mirades i la qumica que transmeten lalemanya Nora Tischner i Unax Ugalde. La interpretaci de lencantadora parella protagonista -premiada al darrer festival de Mlaga, on el film tamb es va endur el Premi Especial del Jurat i el de Millor Gui- emmascara les mancances daltres personatges, com linterpretat per Giulio Berruti, completament prescindible.

Tot aix, servit, a ms, amb les delicioses imatges de la neu sobre la ciutat sussa i les canons de Wilco, Vampire Weekend o The Radio Dept com a acompanyament.

Strange things will happen, canta la Hanna des del seient del darrere del cotxe, mentre en Daniel se la mira de rell pel retrovisor. S, passen coses estranyes per, per sort, no en aquesta pellcula. A Bon apptit, els personatges es comporten com persones i els finals felios no sn el pa de cada dia.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena del film Bon Apptit


lectures: 1315

Una crtica d'Alba Carmona

15 de novembre de 2010


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

m'agraden les pelis culinaries; al meu top estarien: RATATOUILLE / AMERICAN CUISINE / LE GRANDE BOUFFE / DELICIOSA MARTA / COMER, BEBER Y AMAR...
Loles15-11-2010

cREC QUE ES UNA PELI BEN REALITZADA, UNA MICA MASSA DOLA, PER BEN INTERPRETADA I CORRECTE. ESTIC D'ACORD AMB AQUESTA CRITICA.
M.A.Garcs15-11-2010

Chapeau!
Gerard15-11-2010

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small